Rafael Nadal jelezte: Andy Murray még nem érett meg a kihívó szerepre

Vágólapra másolva!
2009.03.23. 00:24
A világelső Rafael Nadal 6:1, 6:2-re megverte Andy Murray-t a 4.5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztorna döntőjében. A spanyol világelső nem hagyott esélyt brit ellenfelének, 2007 után másodszor lett bajnok az amerikai tornán, és tovább növeli előnyét a világranglista élén.
Rafael Nadal kemény pályán is megállíthatatlan
Fotó. Reuters
Rafael Nadal kemény pályán is megállíthatatlan
Rafael Nadal kemény pályán is megállíthatatlan
Fotó. Reuters
Rafael Nadal kemény pályán is megállíthatatlan

Rafael Nadal arra készült az Andy Murray elleni mérkőzésen, hogy 2007 után ismét az Indian Wells-i torna férfi egyesének trónjára üljön. A spanyol teniszező két éve Novak Djokovicsot verte meg a döntőben, tavaly azonban a szerb játékos győzött.

Djokovics ezúttal nem jutott a legjobb négy közé, ugyanis a hazai közönség előtt játszó Andy Roddickkal szemben elvérzett, akit aztán Nadal állított meg. A másik ágon is érdekesen alakultak a mérkőzések, a világranglista-2. Roger Federer elbukott az elődöntőben az egyre jobban belelendülő Andy Murray-vel szemben.

A finálé azonban már egyértelműen Rafael Nadalról szólt. A női döntőben is erősen fújó, zavaró szél a férfiak meccsén is éreztette hatását, és ez inkább Nadal futójátékának kedvezett.

A spanyol 3:1-nél brékelt, és rögtön a játszma elején előnyhöz jutott, Nadal uralta a mérkőzést, Murray nem tudta megtalálni a spanyol játékának ellenszerét, ráadásul saját adogatásait nagyon gyenge százalékban tudta hozni (47 %).

A második játszmában egy gémmel tovább „tartotta magát” a skótok kiválósága – aki ezen a mérkőzésen keveset tudott megmutatni maximális tudásából –, Nadal 2:2 után nyerte el a fogadójátékát, ezután azonban ismét nem hagyott esélyt brit ellenfelének.

Nadal 1 óra 20 perc alatt 6:1, 6:2-re megverte Murray-t, és ezzel megnyerte az év első ún.1000-es tornáját, ami a legnagyobb besorolásúak közé tartozik a Grand Slam-versenyek után. A spanyolok kiválósága 13. győzelmét aratta hasonló tornán és ebben a sorrendben csupán André Agassi (17) és Federer (14) előzi meg.

Nadal 2007 után tehát másodszor Indian Wells bajnoka.

BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS (4 500 000 dollár, kemény pálya)

FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)– Murray (brit, 4.) 6:1, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik