Szávay Ágnes: „Nagyon sok téves ítélet volt a mérkőzésen”

Vágólapra másolva!
2009.01.19. 14:10
Szávay Ágnes saját bevallása szerint minden egyes pontért megküzdött az Australian Open női egyes versenyének első (számára egyúttal az utolsó) fordulójában a Galina Voszkobojeva elleni mérkőzésen. A magyar lány ennek ellenére vereséget szenvedett a világranglistán 94. helyezett kazah riválisától, de ebben szerinte közrejátszottak a téves ítéletek. Erről Szávay saját honlapján, a szavayagi.hu-n nyilatkozott.
Szávay minden pontért megküzdött a meccsen, most azonban ez nem volt elég
Fotó: Párizs Szabolcs
Szávay minden pontért megküzdött a meccsen, most azonban ez nem volt elég
Szávay minden pontért megküzdött a meccsen, most azonban ez nem volt elég
Fotó: Párizs Szabolcs
Szávay minden pontért megküzdött a meccsen, most azonban ez nem volt elég

„A mély gödörből nem tudtam kijönni. Pedig voltak lehetőségeim, sajnos azonban nem tudtam élni velük. Talán önbizalomhiány miatt, talán mert nem gyógyultam még fel teljesen. Lehetne azt is mondani, hogy nagyon sok téves ítélet volt a mérkőzésen, és úgy gondolom, hogy ezeknek a kilencven százaléka engem sújtott” – kezdte értékelését a kazah Galina Voszkobojevától elszenvedett vereség után Szávay Ágnes.

A magyar teniszező természetesen el volt keseredve a kudarcot követően, mégis látott biztató jeleket a játékában.

„Közvetlenül a meccs után nagyon szomorú voltam. Úgy gondolom, hogy nagyon ott voltam a pályán, pozitív voltam, nagyon szerettem volna nyerni. Megküzdöttem minden egyes pontért. Remélem, ezután végre megszakad majd a rossz sorozatom. Ugyanilyen rosszul indult a tavalyi év is, aztán Párizsban döntőt játszottam. Legyen ez így idén is!” – tette hozzá Szávay.

A versenyző magáról a meccsről bővebben is szót ejtett.

„Nagyon gyorsan mentek a pontok. Az elején kicsit jobban izgultam, pedig jól felkészültem a találkozóra. Többször kellett volna labdameneteket kialakítanom, de ez nem sikerült. Általában egy-két ütésből álltak a poénok. A második szettben azért jobban ment, voltak olyan momentumok, amelyek már a régi énemre emlékeztettek. Minden pontért megküzdöttem a mérkőzésen.”

Szávay a döntő játszmában 5:4-re feljött, és ő adogathatott. Voszkobojeva azonban hamar kétpoénos előnyhöz jutott, a magyar lány ugyanis két kettős hibát ütött. Ezután Szávay szerint egy téves ítélet végleg elvette tőle a győzelem esélyét.

„Ütöttem rögtön két kettős hibát. 0:30-nál, amikor végre kialakult egy labdamenet, ütött a lány egy outot, amelyet nem mondtak be, úgyhogy szerintem nem volt jogos a 0:40, hanem 15:30-nak kellett volna lennie” – szomorkodott Szávay, akinek ezután már esélye sem volt három meccslabdáról fordítani.

Végül azt is megtudhattuk, hogy Szávay optimistán tekint a jövőbe: elmondása szerint látja a fényt az alagút végén. Reméljük, a kivezető utat is megtalálja majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik