Nadal után Federer is botlott – nem megy az „uralkodóknak” 2009-ben

Vágólapra másolva!
2009.01.09. 20:11
Mint arról hírt adtunk, a brit Andy Murray három szettben legyőzte a svájci Roger Federert a Dohában zajló férfi tenisztorna elődöntőjében. A harmadik helyen rangsorolt brit teniszező 6:7, 6:2, 6:2 arányban bizonyult jobbnak a második helyen kiemelt korábbi világelsőnél, így már az év második nagy férfi teniszeseményén nem jutott döntőbe a két nagy, Rafael Nadal és Federer egyike sem.
Murray eddig veretlen az új évben
Fotó: Reuters
Murray eddig veretlen az új évben
Murray eddig veretlen az új évben
Fotó: Reuters
Murray eddig veretlen az új évben

Mint emlékezhetünk, Rafael Nadal a francia Gael Monfilstól kapott ki a dohai negyeddöntőben, hogy aztán utóbbi Andy Roddick-kal szembeni elődöntőjét 6:3, 6:2-re elbukva ne jusson döntőbe.

Murray az amerikai elleni fináléban már második nagy versenyét nyerheti a 2009-es esztendőben, amiből ugyan komoly következtetéseket még nem lehet levonni, azonban mégiscsak figyelemre méltó eredmény.

A 21 éves brit ugyanis úgy nyerte meg január első napjaiban az Abu-Dzabiban zajló meghívásos versenyt, hogy huszonnégy óra alatt legyőzte a világranglista első két helyezettjét, míg most ugyan elvesztette az első játszmát Federerrel szemben, ám a folytatásban sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, és megérdemelten győzött.

Murray már a 2008-as idény második felében is legjobb tudását csillogtatta – amit jól példáz a US Openen játszott elvesztett döntő –, és azóta is remek formában teniszezik. Teniszszakértők – elsősorban angolszász oldalról – úgy jósolják, hogy 2009 akár a brit teniszező nagy éve is lehet. Murray már bizonyította, képességei akár predesztinálhatják is erre.

Az eredmények eddig várattak magukra, azonban Roddick ellen meglehet a kilencedik nagy tornagyőzelem, január 19-én pedig kezdődik az Australian Open. Egy biztos, Melbourne-ben már senki sem fog tartalékolni, és mindenki a legjobbját kívánja nyújtani…

ATP 250-ES TORNA, QATAR EXXONMOBIL OPEN, DOHA (1 110 250 dollár, kemény pálya)

ELŐDÖNTŐ
Murray (brit, 3.)–Federer (svájci, 2.) 6:7, 6:2, 6:2
Roddick (amerikai, 4.)–Monfils (francia, 5.) 7:6, 3:6, 6:3


Szavazás

Ön szerint ki nyeri a 2009-es Australian Openen férfi egyest?

Szavazatok száma: 6155

Rafael Nadal
45 % (2745)
Roger Federer
55 % (3410)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik