Gisela Dulko nyert: Szávay Ágnes vereséggel kezdte a 2009-es szezont

Vágólapra másolva!
2009.01.08. 17:45
Szávay Ágnes háromszettes vereséget szenvedett Gisela Dulkótól a Hongkongban zajló JB Group Classic meghívásos tornán. Az argentin teniszező 6:4, 6:7 (8–10), 6:3-re nyert.
Szávay helyenként jól játszott
Fotó: Imago (archív)
Szávay helyenként jól játszott
Szávay helyenként jól játszott
Fotó: Imago (archív)
Szávay helyenként jól játszott

Szavazás

Szávay Ágnes a világranglista 25. helyéről vágott neki a 2009-es szezonnak. Ön szerint hogyan sikerül a magyar teniszező számára az új idény?

Írja be az itt látható számot!
Egy gyengén sikerült esztendő után a pályán is megkezdte a 2009-es évet Szávay Ágnes. A jelenleg legjobb magyar teniszezőnő Hongkongban szerepel egy meghívásos tornán, ahol az elődöntőben az Európa-válogatott találkozott az amerikai kontinens csapatával.

A szerb Jelena Jankovics a portugál Michelle Larcher de Britóval az oldalán 7:5, 6:4-re győzött az amerikai Venus Williams, Coco Vandeweghe páros ellen, így az egyes meccsek előtt Európa 1–0-ra vezetett, azaz Szávay a döntőért játszott Gisela Dulko ellen.

A döntőért játszott, de egyelőre nem sikerült Európát bejuttatnia a fináléba: Dulko ugyanis három szettben nyert.

Pedig jól kezdődött a mérkőzés. 1:1-nél Szávay megbrékelte argentin riválisát, s úgy tűnt, hozza az első szettet. Néha remek egyeneseket ütött, néha pedig egy váratlan rövidítéssel szerzett pontot a magyar játékos. A szép mozdulatok azonban nem futószalagon, csak elvétve érkeztek.

Az első szettet így nem is sikerült megnyernie a magyar lánynak, aki 3:1-es vezetésről bukott el. A rendkívül csinos Dulko 6:4-re fordított.

Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni – állítólag. Szávaynak azonban sikerült. A második szettben két brékelőnye is volt a soltvadkerti játékosnak, mégis 5:4-nél és 6:5-nél már a meccsben maradásért kellett adogatnia. Mindkétszer sikerrel járt Ági.

A rövidítésben aztán 6:4-nél két szettlabdája is volt Szávaynak, élnie azonban egyikkel sem sikerült. A mérkőzésen végig gondok akadtak Szávay koncentráló képességével, ezúttal mégis kalapot kell emelni előtte: na nem az előző mondatban említettek miatt, hanem mert ebben a nehéz helyzetben össze tudta szedni magát, és ötödik játszmalabdáját értékesítve egyenlített.

A döntő játszma aztán már túl soknak bizonyult Szávaynak, aki ismét nem koncentrált eléggé, így az argentin lány egy könnyed 6:3-as szettel fejezte be a meccset.

JB GROUP CLASSIC (HONGKONG)

EREDMÉNY
Dulko (argentin)–Szávay 6:4, 6:7 (8–10), 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik