Murray Federer után a világelső Nadalt is legyőzte Abu-Dzabiban

Vágólapra másolva!
2009.01.03. 17:20
Az Abu-Dzabiban zajló meghívásos, bemutató torna döntőjében nagyon színvonalas mérkőzést vívott egymással a brit Andy Murray és a spanyol Rafael Nadal. Az első szettet Murray nyerte 6:4-re, majd a másodikat elbukta 7:5-re, de a döntő játszmát szenzációs teljesítményt nyújtva 6:3-ra hozta és ezzel megnyerte a meccset.
Andy Murray rendkívül koncentráltan teniszezett
Fotó: Action Images
Andy Murray rendkívül koncentráltan teniszezett
Andy Murray rendkívül koncentráltan teniszezett
Fotó: Action Images
Andy Murray rendkívül koncentráltan teniszezett

Az Abu-Dzabiban rendezett meghívásos férfitornán négy teniszező vett részt. A pénteki elődöntőben a világranglistán 4. brit Andy Murray óriási csatában legyőzte a svájci Roger Federert, míg a világranglista-vezető spanyol Rafael Nadal két szettben nyert az orosz Nyikolaj Davigyenko ellen.

Akik a pénteki elődöntő után arra számítottak, hogy Murrayből sokat kivett a Federer elleni háromszettes csata, azoknak csalódniuk kellett, ugyanis a 21 éves glasgow-i születésű klasszis az első szettben fantasztikusan játszott a Nadal elleni fináléban.

Murray már 1:1 után elvette Nadal adogatását, majd ezt követően 4:2-ig a saját adogatójátékaiban szinte hibátlanul játszott, elsősorban az alapvonalról remekelt, de akkor sem jött zavarba ha a hálóhoz kellett mennie.

4:2-nél úgy tűnt, fordulat következhet be, mert Nadal elvette skót ellenfele adogatását, de 4:3 után Murray ismét brékelt, majd 6:4-re megnyerte a szettet.

A második játszmában 2:2-ig mindkét teniszező hozta a saját adogatását, majd a következő gémben sokat hibázó és meglehetősen idegesnek tűnő spanyol elbukta a sajátját.

A következő játékban azonban rögtön javítani tudott: bréklabdához jutott, amit értékesített is. Nadal eddig a pontig kétszer jutott fogadóként szettlabdához és mindkettőt értékesítette.

Ezután lendületbe is jött a spanyol és végül 7:5-re megnyerte a második játszmát.

A harmadik szettben folytatódott az addig megszokott forgatókönyv, vagyis nagyon szoros gémek, látványos labdamenetek és kevés ki nem kényszerített hiba jellemzte a mérkőzést.

Aztán 3:3 után Murray újra kezébe vette a meccs irányítását. Elvette Nadal adogatását, hozta a sajátját, majd 5:3-nál egy fantasztikus átemelés után három meccslabdához jutott, melyek közül a másodikat értékesítette is, így 6:3-ra hozta a szettet és ezzel együtt a mérkőzést is. Murray pályafutása során másodszor nyert Nadal ellen (öt vereség mellett).

Murray alig 24 óra leforgása alatt legyőzte Federert és a világelső Nadalt is, ezzel pedig megalapozta azokat a szakvéleményeket, melyek szerint idén akár a világelsőségért is harcba szállhat.

TENISZ, FÉRFI BEMUTATÓ TORNA, ABU-DZABI

DÖNTŐ
Murray (brit)–Nadal (spanyol) 6:4, 5:7, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik