Nyikolaj Davigyenko lesz Djokovics ellenfele a sanghaji döntőben

Vágólapra másolva!
2008.11.15. 15:10
Nyikolaj Davigyenko lesz Novak Djokovics ellenfele a Sanghajban zajló Mesterek Kupája döntőjében, miután két szettben legyőzte a skót Andy Murrayt. A világranglista 5. helyén álló orosz 7:5, 6:2-re diadalmaskodott.
Davigyenko magabiztos játékkal jutott a fináléba
Fotó: Action Images
Davigyenko magabiztos játékkal jutott a fináléba
Davigyenko magabiztos játékkal jutott a fináléba
Fotó: Action Images
Davigyenko magabiztos játékkal jutott a fináléba

A Sanghajban zajló Mesterek Kupájának első elődöntőjéből Novak Djokovics került ki győztesen, miután három szettben búcsúztatta a francia Gilles Simont. A döntő második résztvevőjének személyéről az Andy Murray–Nyikolaj Davigyenko párharc volt hivatott dönteni.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az év végi Mesterek Tornáját Sanghajban?

Szavazatok száma: 487

Novak Djokovics
86 % (420)
Nyikolaj Davigyenko
14 % (67)
A fogadóirodák előzetesen a skót játékos győzelmét tartották valószínűbbnek, és ez nem is volt annyira meglepő, pláne ha az ember látta Murray tegnapi, Roger Federer ellen vívott csodálatos mérkőzését.

Ennek ellenére Davigyenko rögtön az első gémben elnyerte ellenfele adogatójátékát, de sokáig nem örülhetett ennek a fegyverténynek, mivel Murray azonnal visszabrékelt. Ezt követően hozták saját adogatójátékaikat, bár megfigyelhető volt, hogy az orosz teniszező nagyszerűen mozgatja Murrayt, és a szett végére a skót egyre fásultabban mozgott. 5:5-ös állásnál Davigyenko újra brékelt, majd 7:5-re megnyerte az első szettet.

A második elején Murray ismételten összeszedettnek tűnt, de hamar kiderült, hogy ez csak múló állapot: a világranglistán 5. orosz kétszer is elvette az egyre csalódottabbnak és hisztisebbnek tűnő skót adogatását, végül simán, 6:2-re győzött, és bejutott a fináléba.

A döntőben így Djokovics–Davigyenko összecsapásra kerül sor, és ha legalább olyan jó mérkőzés lesz, mint amilyeneket ma és tegnap láthattunk, nem lesz okunk panaszra.

TENISZ, MESTEREK TORNÁJA (4.45 millió dollár, kemény pálya)

ELŐDÖNTŐ
Nyikolaj Davigyenko (orosz)–Andy Murray (skót) 7:5, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik