Andy Murray búcsúztatta Roger Federert, és továbbra is veretlen

Vágólapra másolva!
2008.11.14. 16:24
Roger Federer nem tudta megverni a már korábban továbbjutó Andy Murrayt a Mesterek Kupájának harmadik fordulójában. A svájci háromszettes veresége azt jelenti, hogy nem jutott be az elődöntőbe, mellette a francia Gilles Simon került a legjobb négybe. Simon Djokoviccsal, Murray Davigyenkóval játszik a döntőbe jutásért.
Roger Federer nagy csatát vívott Murrayvel, és végül veszített
Fotó: Reuters
Roger Federer nagy csatát vívott Murrayvel, és végül veszített
Roger Federer nagy csatát vívott Murrayvel, és végül veszített
Fotó: Reuters
Roger Federer nagy csatát vívott Murrayvel, és végül veszített

A Mesterek Kupája elődöntőjébe jutás volt a tétje a Vörös csoport 3. fordulója második mérkőzésének, Andy Murray és Roger Federer találkozott egymással. Pontosabban fogalmazva, Murray már tegnap is a legjobb négyben érezhette magát, míg Federernek mindenképpen győznie kellett.

A világranglistán második svájci ennek megfelelően intenzíven kezdte az első szettet, de Murray is motiváltan játszott. Az első három játékot az adogató nyerte, majd a negyedikben Federer elvette ellenfele adogatását. Murray nem várt sokáig, és rögtön visszabrékelt az ötödikben.

A rendkívül izgalmas első szettet végül a svájci nyerte 6:4-re, mivel az utolsó gémekben Murray kicsit zavartan játszott. A második szett elején azonban rögtön elvette ellenfele adogatását, majd a hetedik gémben is brékelte Federert, így már 5:2-re is vezetett.

A svájci klasszis azonban innen sem adta fel, és kiegyenlített – végül a tie-break Murray sikerét hozta. A mindent eldöntő harmadik szettben a skót játékos kezdett jobban, de Federer háromgémes hátrányból is képes volt fordítani, és rendkívül szorosan alakult a tizedik gém. Egészen hihetetlen izgalmakat élhettünk át, Federer hét mérkőzéslabdát hárított, és 5:5-re módosította az állást.

Nem sokkal később azonban Murray értékesített egy mérkőzéslabdát, és ezzel biztossá vált, hogy az előzetesen legnagyobb esélyesnek tartott Federer búcsúzik. A tornán nagyon magabiztosan játszó Murray Davigyenkóval, a második helyen továbbjutó Simon Djokoviccsal játszik a döntőbe jutásért.

TENISZ, MESTEREK TORNÁJA

VÖRÖS CSOPORT, 3. FORDULÓ
Murray (skót)–Federer (svájci) 4:6, 7:6 (7–3), 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik