A világelső Jankovics sérüléssel bajlódva is megverte Kuznyecovát

Vágólapra másolva!
2008.11.06. 17:46
Jelena Jankovics második mérkőzését is megnyerte a Dohában zajló WTA-világbajnokságon, Ana Ivanovics után ezúttal az orosz Szvetlana Kuznyecovát győzte le 7:6, 6:4-re. Az orosz játékos – aki azt sem tudta kihasználni, hogy Jankovics deréksérüléssel küszködött – ezzel Ivanovicshoz hasonlóan kiesett, míg Jankovics és Zvonarjova továbbjutott, és a csoportelsőségért küzd meg egymás ellen – már amennyiben Jankovics vállalja a játékot.
Jankovics megfeszült a győzelemért
Fotó: Reuters
Jankovics megfeszült a győzelemért
Jankovics megfeszült a győzelemért
Fotó: Reuters
Jankovics megfeszült a győzelemért

Egyszerű volt a képlet a mérkőzés előtt: ha Jankovics nyer, akkor ő továbbjut, Kuznyecova pedig kiesik. Nagy csatára volt tehát kilátás, ráadásul kettejük egymás elleni mérlege is igen kiegyenlített képet mutatott, 4–3 volt az orosz javára.

Ezt a találkozót azonban a szerb kezdte jobban, 2:0-ra elment az elején, és brékelőnyét egészen 5:4-ig meg is tartotta. Ekkor azonban megingott a világelső, és Kuznyecova – első bréklehetőségét kihasználva – egyenlített. Hiába, mert újra csak elbukta adogatójátékát, így Jankovics ismét a szettért szerválhatott.

A szentpétervári születésű orosz teniszező viszont nem adta olcsón a bőrét, megint csak egalizált, így rövidítésben dőlt el a játszma sorsa. Ez ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint a szett addigi része, Jankovics ismét előnybe került, és 6–4-nél két játszmalabdához jutott.

Persze most sem tudott egyből élni a lehetőséggel – első szettlabdájánál ziccernél ütött outot –, Kuznyecova harmadszor is visszajött, a lélektani előnnyel azonban nem tudott mit kezdeni, 6–6-nál kétszer is rontott, így végül csak elbukta a nyitó szettet.

Ezt követően a játékosok helyett a torna orvosa került a középpontba, ugyanis Jankovics ápolásra szorult. Úgy tűnt azonban, hogy a 2:1-es vezetésénél kapott villámkezelés nem hozza meg a kellő hatást, mivel egyre nehézkesebben mozgott a szerb, nem lett volna meglepő, ha feladja a mérkőzést.

Talán így is tett volna, ha Kuznyecova – élve a lehetőséggel – a maga javára fordítja a játék menetét, az orosz viszont továbbra is érthetetlen hibákat ejtett, így nemhogy elhúzni nem tudott, de még csak vezetni sem.

Ilyen körülmények között jutottak el 5:4-ig, ahol Jankovics utolsó erejét összeszedve megnyerte a gémet és vele együtt a meccset is.

Így eldőlt, hogy Jankovics és az ugyancsak két győzelemmel álló Vera Zvonarjova továbbjutott a csoportból, míg Kuznyecova és Ana Ivanovics utolsó, egymás elleni mérkőzésüktől függetlenül kiestek.

A világbajnokság teljes programját ide kattintva tekintheti meg.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, 4.55 MILLIÓ DOLLÁR

FEHÉR CSOPORT
Jankovics (szerb)–Kuznyecova (orosz) 7:6, 6:4
A NAP TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
S. Williams (amerikai)–V. Williams (amerikai)
Szafina (orosz)–Gyementyjeva (orosz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik