Rafael Nadal kihagyja az év végi sanghaji Mesterek Tornáját

Vágólapra másolva!
2008.11.03. 20:44
A férfi teniszezők világranglistáját vezető Rafael Nadal hétfőn honlapján jelentette be, hogy nem vesz részt a sanghaji világbajnokságon, mert túl fáradtnak érzi magát a szezon végén. Nadal helyén a francia Gilles Simon vehet részt a Mesterek Tornáján.
Rafael Nadal elfáradt a szezon végére
Fotó: Imago
Rafael Nadal elfáradt a szezon végére
Rafael Nadal elfáradt a szezon végére
Fotó: Imago
Rafael Nadal elfáradt a szezon végére

A 22 éves spanyol világelső a múlt héten térdsérülés miatt feladta a Nyikolaj Davigyenko elleni negyeddöntő mérkőzését a párizsi Mesterszéria versenyen.

„Hosszú és nehéz szezon van mögöttem, amelyen sikerült nagyszerű eredményeket elérnem. Korábban is említettem már, hogy a teniszezők éves programja értelmetlenül túlzsúfolt. Arra kényszeríti a játékosokat, hogy hétről hétre pályára lépjenek, kihagyás nélkül, ez pedig lehetetlenné teszi azt, hogy egy teniszező egész évben, minden eseményen 100 %-os állapotban legyen” – nyilatkozta Nadal.

Nadal elmondta, hogy továbbra is szem előtt tartja az év végi világelsőséget, de az egészsége fontosabb ennél.

„Túlterhelni magunkat nagyon veszélyes, különösen így a szezon vége felé. A fizikai kondícióm meggyengült, szükségem van a frissességre, mert a legnehezebb ellenfelekkel játszottam a legutóbbi versenyeken” – indokolta döntését a spanyolok kedvence.

Rafael Nadal helyén Gilles Simon fog szerepelni a vasárnap kezdődő év végi Mesterek Tornáján, amelynek legnagyobb esélyese így a korábbi világelső svájci Roger Federer és a szerb Novak Djokovics.

Öt nappal a Mesterek Tornája után rendezik a Davis-kupa fináléját, ahol Spanyolország Argentína legjobbjaival csap össze. Nadal egyelőre arról nem nyilatkozott, hogy pályára lép-e David Nalbandianék ellen.

A MESTEREK TORNÁJA MEZŐNYE

Roger Federer (svájci, világranglista-2.), Novak Djokovics (szerb, 3.), Andy Murray (brit, 4.), Nyikolaj Davigyenko (orosz, 5.), Andy Roddick (amerikai, 6.), Jo-Wilfried Tsonga (francia, 7.), Juan Martin del Porto (argentin, 8.), Gilles Simon (francia, 9.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik