A szokásos eredmény! Szávay Ágnes ismét kikapott az 1. fordulóban

Vágólapra másolva!
2008.10.22. 16:47
Kétszettes vereséget szenvedett Szávay Ágnes a linzi női tenisztorna egyes versenyének első fordulójában. A magyar teniszező a világranglistán 14. olasz Flavia Pennettától kapott ki nagyon simán 6:1, 6:2-re.
Szávay ezúttal is rosszul játszott
Fotó: Action Images (archív)
Szávay ezúttal is rosszul játszott
Szávay ezúttal is rosszul játszott
Fotó: Action Images (archív)
Szávay ezúttal is rosszul játszott

„Tart a rossz széria”

„Flavia nagyszerű formában van, azért harcol, hogy biztosítsa részvételét a WTA-világbajnokságon. Nekem viszont változatlanul nem úgy megy a tenisz, ahogy szeretném. Tart a rossz szériám. Ez tükröződött a mai meccsen is. Nagyon bízom abban, hogy végre kilábalok a hullámvölgyből és jövőre ismét sikeres leszek.” – mondta Szávay Ágnes. (MTI)
Egyértelműen Pennetta akarata érvényesüllt az első szettben. Szávay gyakorlatilag egy szempillantás alatt vesztette el az első játszmát, úgy, hogy mindössze három labdamenetet nyert, amikor ellenfele adogatott.

Na persze összességében sem sokat: mindössze tizenegyet az első szettben. Ezzel a statisztikai mutatóval pedig csoda, hogy egyáltalán egy játékot hozott a magyar teniszező.

Ági tehát Nem túl biztató előjelekkel vághatott neki a második szettnek, amelyben 1:2-ig „jól tartotta magát”, de ezután ismét elveszítette adogatójátékát, az olasz pedig rendkívül magabiztosan hozta a sajátját.

Brékhátrányban, 1:4-nél pedig nem sokan fogadtak volna Szávayra, s akik fogadtak volna bizony csúnyán bebukták volna pénzüket.

A Vasas játékosa ekkor azért még összeszedte magát, s rendkívül simán hozta saját szervajátékát. Penetta úgy tűnt, már csak saját adogatásaira koncentrált.

A folytatásban azonban megmutatta az olasz, hogy mekkora a különbség a világranglista 14. és a 25. helyezettje között.

Okosan, taktikusan játszva végül 6:2-re nyerte a második szettet, és búcsúztatta Szávayt a további küzdelmektől.

A mérkőzés még egy órán át sem tartott. A magyar teniszező legközelebb már csak jövőre versenyez.

LINZI TENISZTORNA

1. forduló (a 16 közé jutásért)
Pennetta (olasz)–Szávay Ágnes 6:1, 6:2
A. Radwanska (lengyel)–Kanepi (észt) 6:2, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik