Szávay Ágnes két szettben maradt alul Viktorija Azarenkával szemben

Vágólapra másolva!
2008.09.30. 16:17
Papíron nála jobb ellenféllel hozta össze a sors a stuttgarti 650 000 dollár összdíjazású női tenisztorna első fordulójában Szávay Ágit, a fehérorosz Viktorija Azarenka ugyanis 10 hellyel előtte áll a világranglistán, és sajon érvényesült is a papírforma. Szávay az első szettben 5:2-es hátrányból még fel tudott állni, de végül 7:5-re elbukta a szettet. A második játszma 3:3-ig volt szoros, ezt követően viszont már csak a fehérorosz lány nyert gémet, így végül 7:5, 6:3 arányban a meccset is megnyerte.
Szávay Ágnes búcsúzott Stuttgarttól
Fotó: Imago
Szávay Ágnes búcsúzott Stuttgarttól
Szávay Ágnes búcsúzott Stuttgarttól
Fotó: Imago
Szávay Ágnes búcsúzott Stuttgarttól

A Szávayhoz hasonlóan 19 éves fehérorosz Azarenka hétfőn este tíz órakor még javában küzdött a párosban – ő azonban a magyar lánnyal ellentétben továbbjutott a lengyel Agnieszka Radwanska oldalán. Ennek ellenére nem mutatkoztak a fáradtság jelei Azarenkán.

Jól kezdődött a mérkőzés a Szávay számára, hiszen elvette fehérorosz ellenfele adogatását – igaz, a világranglista 17. helyezettje azonnal visszabrékelt.

A mérkőzés hatodik gémét aztán Szávay semmire elbukta – Azarenka tehát lépéselőnybe került, sőt már 5:2-re is vezetett.

Szávay aztán ekkor elkezdett egészen pazarul teniszezni, és olyannyira belelendült, hogy 5:5-re visszatért a szettbe. Ezt követően viszont ismét a fehérorosz lány pillanatai következtek.

Azarenka egymás után három gémet is megnyert, ezzel 7:5-re hozta az első szettet, a második játék elején pedig a saját adogatását is.

Szávay 3:3-ig még tartani tudta a lépést Azarenkával, ezt követően azonban a magyar teniszező elbukta adogatását, míg a fehérorosz hozta a sajátjait és ezzel a mérkőzést is.

Szávay ezzel elbúcsúzott Stuttgarttól, hiszen hétfőn Daniela Hantuchová oldalán párosban is vereséget szenvedett a Williams nővérektől. Legközelebb a moszkvai Kreml-kupán lép pályára a magyar teniszező, amely október hatodikán kezdődik.

STUTTGART

1. FORDULÓ
Azarenka (fehérorosz)–Szávay (magyar) 7:5, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik