Roddick szerint Djokovics madárinfluenzásan áll majd ki ellene

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.09.03. 11:49
Címkék
A US Open nyolcaddöntőjében Novak Djokovics háromszor is ápolási szünetet kért a Tommy Robredo elleni mérkőzésen, végül öt szettben, 3 óra 38 perces csatában 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3-ra verte meg a spanyolt. Az amerikai nemzetközi teniszbajnokság 15. kiemeltje a mérkőzés után kiakadt a sorozatos egészségügyi szünetek miatt. S nem ő volt az első, aki megorrolt a szerbre.
A csodakrém végül jó helyre került...
Fotó: Reuters
A csodakrém végül jó helyre került...
A csodakrém végül jó helyre került...
Fotó: Reuters
A csodakrém végül jó helyre került...
A világranglista harmadik helyét elfoglaló szerb kiválóság Robredo ellen először a második szettben kért időt, amikor a csípőjét kezeltette, majd a gyomra miatt hívta az orvost, végül a bokáját is megnézette az egészségügyi szakemberekkel.

„Nekem is voltak fájdalmaim, lefutottam a lábam, égett a talpam, mégsem húztam vele az időt. Ha valaki nem egészséges, akkor ne játsszon. Djokovics minden ápolás után úgy futott, mint a nyúl, így én nem hiszek neki, szerintem csak pihenni akart, ahogy máskor is tette” – durrogott az elvesztett meccs után Robredo.

A spanyol egyébként ötödször akadt össze a szerbbel pályafutása során, és csak első találkozásukkor tudott nyerni, így talán ez is állhat a sértettség hátterében. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Djokovicsot nem először vádolják szimulálással, korábban már a svájci Roger Federer is kiborult ezen szokása miatt.

Mindenesetre a pekingi olimpián bronzérmet szerző Djokovics következő ellenfele, az amerikai Andy Roddick már készül arra, hogy a szerb visszaél a szabállyal, mely szerint többször is kérhet orvosi segítséget, ha nem ugyanarról a problémáról van szó.

„Hátizomhúzódás, csípőfájás, görcs, megfázás, madárinfluenza, lépfene, atípusos tüdőgyulladás. Novak vagy mindig túl hamar kér ápolást, vagy ő a világ legbátrabb fickója, hogy így is vállalja a játékot. Döntsék el önök” – közölte némi iróniával a korábbi világelső, a ranglista jelenlegi 8. helyezettje.

Mindenesetre bárhogy is éri el a szerb a győzelmeit, az biztos, hogy a legjobb nyolc között van, és jó úton halad afelé, hogy begyűjtse pályafutása második Grand Slam-elsőségét. Az elsőt januárban az ausztrál nemzetközi bajnokság megnyerésével szerezte, ezzel ő lett hazája első GS-győztes férfi teniszezője.

Amúgy Djokovicsot a szimulálásai miatt ugyan nem kedvelik, de egy másik remek tulajdonsága miatt kifejezetten kedvelik: nagyszerűen parodizálja társait, amiről az alábbi videón is megbizonyosodhatnak Olvasóink.

DJOKOVICS, A TENISZEZŐK GÁLVÖLGYI JÁNOSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik