Háromból kettő hétfőn elszállt, maradt a vegyes páros Szávaynak

Vágólapra másolva!
2008.07.01. 11:01
Szávay Ágnes a hétfői napon búcsúzott az angol nemzetközi teniszbajnokság női egyes és páros versenyétől egyaránt, kedden azonban még javíthat. A Vasas kiválósága a svájci Yves Allegróval az oldalán 13 órakor lép pályára a vegyes párosok második fordulójában.
Szávaynak „maradt egy élete” Wimbledonban
Fotó: EPA
Szávaynak „maradt egy élete” Wimbledonban
Szávaynak „maradt egy élete” Wimbledonban
Fotó: EPA
Szávaynak „maradt egy élete” Wimbledonban

Szávay Ágnes számára finoman szólva sem hozott sok sikert a hétfő Wimbledonban. A magyar teniszező előbb az egyes, majd a páros versenytől (az orosz Dinara Szafinával az oldalán) is búcsúzott. A legjobb tizenhat közé jutás mindkét esetben megsüvegelendő, ám némi hiányérzete mégis marad a magyar sportszeretőnek.

Kár ugyanis a Cseng Csie elleni vereségért (6:3, 6:4). A kínai nagyon jól játszott, ezt nem lehet vitatni, amint azt sem, hogy annak idején a cseh Petra Kvitová is remekül teniszezett a Roland Garros harmadik fordulójában Ági ellen. Legfőképpen mindketten jobban teniszeztek, mint a magyar lány – le is győzték, azzal együtt, hogy mind a képességek, mind a világranglista-helyezés alapján Szávay számított esélyesebbnek.

Most már tényleg csak a saját árnyékát kellene a Vasas kiválóságának átlépnie: ha képességeit tekintve jobb, mint aktuális ellenfele, akkor már csak rendszeresen érvényesítenie kellene a papírformát. Ez a tulajdonság azonban egyelőre hiányzik Szávay játékából.

Ennek ellenére szívet melengető érzés látni, hogy egy magyar lány napról napra pályára lép a Grand Slam-versenyek közül is a legnagyobbnak számító wimbledoni tornán. Ebben az élményben pedig még kedden is részünk lehet.

Szávay Ágnes a svájci Yves Allegróval az oldalán ma 13 órakor lép pályára a vegyes párosok második fordulójában. A 3-as pálya első mérkőzését vívják majd a 4. helyen kiemelt Paul Hanley, Cara Black ausztrál, zimbabwei kettős ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik