Fekete hétfő: Szávay Ágnes a női párosversenyben sem folytathatja

Vágólapra másolva!
2008.06.30. 20:49
A Szávay Ágnes, Dinara Szafina páros vereséget szenvedett a Viktorija Azarenka, Shahar Peer duótól a wimbledoni teniszverseny női páros küzdelmeinek 3. fordulójában. Az első szettet még szombaton veszítette el a magyar, orosz kettős 7:5-re, a hétfői folytatásban pedig a második játszmában 6:4-re maradtak alul.
Maradt a vegyespáros...
Maradt a vegyespáros...
Fotó: EPA
Maradt a vegyespáros...
Maradt a vegyespáros...
Maradt a vegyespáros...
Fotó: EPA
Maradt a vegyespáros...


Szávayék kihúzták szombaton a sötétedésig. Ennek hatalmas jelentősége volt, a magyar lány ugyanis szemmel láthatóan sérüléssel bajlódott, ápolást kért. A kétnapos pauza azonban nem hozta meg a várt eredményt: a Szávay Ágnes, Dinara Szafina páros kétszettes vereséget szenvedett a Viktorija Azarenka, Shahar Peer duótól.

A hétfői második szettben rögtön az elején brékhátrányba kerültek a „mieink”. Sajnos meg kell említeni, hogy az egyes veresége után igencsak motiválatlanul mozgó Szávay szervájából alakult 1:2-re az állás.

Ezután visszavettük a szervajátékot, de sajnos Szafináé is elment. A következő gémben két bréklabdája is volt a magyar, orosz kettősnek, de Azarenka és Peer nem hagyta magát. Az ellen 5:2-es vezetésénél már nem sok reménye volt Szávayéknak, de azért összekapták magukat.

A második szett vége 6:4, azaz tisztes vereség lett.

Már korábban megírtuk, hogy az első szettben – még szombaton – Szávay rendkívül frissen mozgott a mérkőzésen, sokkal aktívabb volt, mint a nem sokkal a mérkőzés előtt egyesben pályára lépő, és három szoros szettben az izraeli Shahar Peertől vereséget szenvedő párja, Dinara Szafina.

Az elején minden jól is ment, ezután azonban elfogyott a lendület, és a magyar, orosz páros 7:5-re alulmaradt.

Most a mérkőzés is véget ért: Szávay az egyes verseny után a női párostól is búcsúzott. Vegyespárosban azonban még versenyben van.

WIMBLEDON, NŐI PÁROS

3. FORDULÓ
Azarenka, Peer (fehérorosz, izraeli, 6.)–Szávay, Szafina (magyar, orosz, 10.) 7:5, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik