Sötétedés, de inkább sérülés miatt félbeszakadt Szávayék párosmeccse

Vágólapra másolva!
2008.06.28. 22:40
A Szávay Ágnes, Dinara Szafina páros Viktorija Azarenka, Shahar Peer duó elleni mérkőzése a sötétedés miatt félbeszakadt a wimbledoni teniszverseny női páros küzdelmeinek 3. fordulójában. Az első szettet a fehérorosz, izraeli duó nyerte 7:5-re.
Jól jön Szávaynak a pihenőnap
Fotó: MTI/EPA
Jól jön Szávaynak a pihenőnap
Jól jön Szávaynak a pihenőnap
Fotó: MTI/EPA
Jól jön Szávaynak a pihenőnap

Az elején minden jó volt. Szávay Ágnes könnyen hozta saját adogatójátékát, így alig két perc után vezetett a magyar, orosz kettős.

Szávay rendkívül frissen mozgott a mérkőzésen, sokkal aktívabb volt, mint a nem sokkal a mérkőzés előtt egyesben pályára lépő, és három szoros szettben az izraeli Shahar Peertől vereséget szenvedő párja, Dinara Szafina.

Peer most is ott volt az ellenoldalon, Viktorija Azarenkával kiegészülve, 1:1-es állást követően pedig már brékhátrányban is kellett teniszezniük.

3:1-nél ismét Szávay adogatójátéka következett, s ha nehezen is de ezt is hozták a "mieink". A gém alatt a magyar lány a meccs egyik legszebb megmozdulását prezentálta: kiszorított helyzetben remek technikai kivitelezéssel emelte át Peert. A labda pont a sarokban hullott a pályára.

Ezután azonban kissé elfogyott a lendület. Szafina nagyon bizonytalanul, vagy inkább fáradtan mozgott. A fehérorosz, izraeli párospedig visszabrékelt.

Ami azonban szomorú volt, hogy az első szett vége előtt Szávay ápolást kért. Hosszú perceken át masszírozták a derekát és a fenekét, ami után szemmel láthatóan nem a legdinamikusabban mozgott.

Végül Ági kibekkelte sötétedésig, addig amíg le nem fújták a meccset, illetve halasztották el a további küzdelmeket. Ekkor az első szett 7:5-re már az ellenfélé volt.

Folytatás várhatóan hétfőn, ugyanis vasárnap szünnap van Wimbledonban.

WIMBLEDON

NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ
Azarenka, Peer (fehérorosz, izraeli, 6.)–Szávay, Szafina (magyar, orosz, 10.) 7:5-nél félbeszakadt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik