Szávay elutazik Wimbledonba, utána első kiemelt lesz a női GP-n

Vágólapra másolva!
2008.06.17. 12:18
Július 5. és 13. között a Római Teniszakadémián rendezik meg a Gaz de France elnevezésű, 175 ezer dollár összdíjazású női Grand Prix, amelyen várhatóan Szávay Ágnes lesz az első kiemelt. A magyar lány most Wimbledonra készül, és kedd délután el is utazik Angliába.
Szávay jó formában
Foto: Getty Images (archív)
Szávay jó formában
Szávay jó formában
Foto: Getty Images (archív)
Szávay jó formában

Július 5. és 13. között a Római Teniszakadémia ad otthont a 175 ezer dollár összdíjazású, Gaz de France elnevezésű női tenisztornának. A versenyen pedig nagy valószínűséggel Szávay Ágnes lesz az első kiemelt. Ez egyébként hétfőn dől el, hogy így lesz-e.

Szávay egy évvel ezelőtt az elődöntőig menetelt, pedig akkor még csak szabadkártyás versenyzőként kapta meg az indulási jogot. Azóta nagyot fordulta a világ.

A versenyen a magyar lányon kívül még két Top20-as teniszező is részt vesz. Budapestre érkezik a lengyel Agnieszka Radwanska és a francia Alize Cornet is.

Érdemes megemlíteni, hogy a viadalon részt vesz az a cseh Petra Kvitová is, aki a mostani Roland Garroson búcsúztatta Szávayt, aki azonban most Wimbledonra készül.

„A Roland Garros után itthon készültem, úgy érzem, jó formában vagyok, ami nagyon jó Wimblledon előtt. Már alig várom, hogy ismét füvön teniszezhessek” – mondta Szávay.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik