Szávay: A második szettben nem játszottam elég agresszíven

Vágólapra másolva!
2008.05.26. 15:20
Szávay Ágnes ha nehezen is, de megnyerte első mérkőzését a Roland Garroson a japán Morita Ajumi ellen. A magyar teniszező is érezte, hogy a második szett végén és a harmadik elején kevésbé ment neki a játék, ám ezzel együtt optimistán várja a következő meccset.
Szávay Ágnes sikerrel vette az első akadályt Párizsban
Fotó: MTI
Szávay Ágnes sikerrel vette az első akadályt Párizsban
Szávay Ágnes sikerrel vette az első akadályt Párizsban
Fotó: MTI
Szávay Ágnes sikerrel vette az első akadályt Párizsban

– Ilyen mérkőzésre számított?

– Ismertem az ellenfelem, mert a juniorok közt sokszor játszottunk egymás ellen. Tudtam, hogy laposan, keményen lövi a labdáit, erős, gyors játékos – ennek megfelelően is teniszezett.

– Ezzel együtt a második szett közepéig úgy tűnt, sima lesz a találkozó, a végére mégis izgulni kellett.

–Izgultam én is, nem is kicsit. Az elején Morita elég rosszul játszott, nekem pedig jól ment, szinte minden sikerült. Aztán azonban ráérzett a játék ütemére, és jobbra-balra futtatott, alig bírtam követni. Sajnos én is éppen ekkor estem vissza, nem voltam elég agresszív, az ütéseimnek sem volt megfelelő a távolsága –szerencsére azonban a végére összeszedtem magam.

– Mintha az adogatásai is cserbenhagyták volna egy időre, legalábbis a nyolc kettős hiba a második szettben erről tanúskodik.

– Ez visszatérő probléma, ha egy-két szerva nem sikerül, hajlamos vagyok elbizonytalanodni. Pedig az edzéseken jól megy, mindennap legalább fél órát gyakoroljuk, de a meccseken még előfordul, hogy görcsössé válok, aminek ez lesz az eredménye.

– A sorsolást nézte már?

– Csak annyit tudok, hogy a Jelena Vesznyina–Sabine Lisicki meccs győztesével játszom.

– Vesznyinát éppeséggel jól ismeri…


– Na igen, ő győzött le áprilisban Miamiban, de abból a meccsből nem érdemes sok tanulságot lehet levonni. Akkor pocsékul játszottam, most sokkal jobb formában érzem magam, és az önbizalmam is nagyobb, úgyhogy optimistán várom a következő meccset.

– Mi a következő napok programja?

– Mivel legközelebb csak csütörtökön lépek pályára egyesben, edzés, és persze a páros Dinara Szafina oldalán. Kilencedik kiemeltek vagyunk, és az első körben a francia Stephanie Foretz-cel és az ukrán Olga Szavcsukkal játszunk. Szeretnénk minél tovább eljutni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik