Újabb győzelem Pekingben: Szávay Ágnes már negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 12:40
A világranglista 23. helyén álló Szávay Ágnes nagy csatában, 1 óra 51 perc alatt legyőzte Dominika Cibulkovát (57.) a 600 ezer dollár összdíjazású pekingi tenisztornán és bejutott a negyeddöntőbe. A magyar klasszis következő ellenfele az argentin Maria Emilia Salerni (113.) lesz.
Szávay Ágnes nagy csatában nyert
Szávay Ágnes nagy csatában nyert
Szávay Ágnes nagy csatában nyert
Szávay Ágnes nagy csatában nyert

A nyolcaddöntő két résztvevője, vagyis Szávay és Cibulkova korábban háromszor találkozott és a magyar teniszport első számú képviselője 3-0-ra vezetett. A juniorok között 2005-ben az Australian Openen 6:2, 6:1-re, míg idén a felnőttek között Bad Gasteinben 7:5, 6:0-ra nyert a Vasas sztárja. Legutóbb New Havenben 6:1, 2:1-es állásnál Cibulkova sérülés miatt visszalépett.

Az előzmények alapján joggal bízhattunk abban, hogy a soltvadkerti klasszis ismét felülmúlja riválisát, de ilyen izgalmakra kevesen számíthattak. Az első szett rendkívül fordulatosan alakult, a két játékos sorozatban brékelt, így a játszma közben szinte megjósolhatatlan volt, ki jut lpéselőnyhöz. Az elején Szávay vette el riválisa adogatását, de Cibulkova gyorsan egyenlített, majd a hajrában már a játszmáért adogatott.

Szávay azonban „visszabrékelt”, majd 6:5-ös vezetésénél három szettlabdához jutott, de ekkor nem élt a kínálkozó lehetőségekkel. A rövidítésben aztán fölénybe került, és ötödik szettlabdáját értékesítette.

A folytatás is rendkívül kiegyenlített volt, de a végét ismét a magyar csillag bírta jobban és ha nehezen is, de kiharcolta a továbbjutást.

A negyeddöntőtől is sikert remélhetünk, legalábbis a világranglista-helyezés és a közelmúlt alapján. Aaalerni a 113. a WTA-rangsorban, eddigi egyetlen összecsapásukat idén Dubaiban 7:5, 4:6, 7:6-ra nyerte Szávay. A találkozó roppant szorosan alakult, de azóta a Vasas klasszisa sokat fejlődött és formája is kimagasló.

CHINA OPEN (PEKING), 600 EZER DOLLÁR

EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Szávay Ágnes (6. kiemelt) Cibulkova (szlovák) 7:6 (7-4), 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik