Szávay Ágnes menedzselése alig különbözik a világsztárokétól

Vágólapra másolva!
2007.09.11. 18:58
Kitartás, tehetség, szorgalom – elvileg ennyi lenne a kiugró sportsikerek titka, de a megfelelő pénzügyi háttér nélkül mindez mit sem ér. Ahogy minden élsportoló, az elmúlt hetekben a tengerentúlon remeklő Szávay Ágnes életében is meghatározó szerepet játszanak a menedzserek.

Szávay Ágnes nagy utat járt be, mióta tehetséges kislányból kiváló teniszezővé nőtte ki magát. Amellett hogy rengeteget edzett, utazott, versenyzett, lemondásokkal teli pályáján fiatal korától segítették az útját egyengető menedzserek.

„Elsősorban természetesen a tehetséget nézi egy menedzser, a kivételes labdaérzék leginkább genetika kérdése – árulta el Simon János sportmenedzser, aki korábban Szávay Ágnes mellett is dolgozott. – Emellett kulcsfontosságú a küzdeni akarás, a kitartás, a monotonitás tűrése, és a testfelépítés. És nagyon fontos a családi háttér is, mert a szülők áldozatvállalására is nagy szükség van.”

Persze hiába a tehetség, az áldozatvállalás, az odaadó szülők, ez csak az első lépés a sikerhez vezető úton.

„Ha már adott egy tehetséges fiatal, kell még két nagyon fontos tényező – szögezte le Simon. –Az egyik a kitartó, megalkuvás nélküli munka: száztíz százalékot kell beletenni minden edzésbe, mert a mai világban száz százalék már nem elég. Emellett természetesen rengeteg pénzre van szükség.”

Arról, hogyan talált rá jelenlegi menedzsmentje Szávay Ágnesre, és hogy mennyire elismert a magyar lány a nemzetközi irodáknál, bővebben a szerdai Nemzeti Sportban olvashatnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik