Szafin jó úton az elitbe

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.10.24. 22:47
Címkék
Marat Szafin nagy lépést tett afelé, hogy ott legyen a novemberi, houstoni Mesterek Tornáján, miután tegnap három sima szettben legyőzte David Nalbandiant a madridi verseny döntőjében.
Ez annál is inkább nagy eredmény, mivel az argentin teniszező szettet sem veszített a fináléig vezető útján, ráadásul hagyományosan nagy mumusa az orosznak. Szafin most már, Tim Henmant megelőzve, a hatodik helyen áll a houstoni nyolcas mezőnybe pályázók között, továbbá mostani sikerének köszönhetően zsebre tehetett több mint félmillió dollárt, de ez szinte mellékes.

Marat Szafin jóformán meg sem izzadt Madridban, amint három sima szettben legyôzte az argentin David Nalbandiant
Marat Szafin jóformán meg sem izzadt Madridban, amint három sima szettben legyôzte az argentin David Nalbandiant
Marat Szafin jóformán meg sem izzadt Madridban, amint három sima szettben legyôzte az argentin David Nalbandiant
A lényeg, hogy Szafin imponáló magabiztossággal intézte el vetélytársát, az első játszmára nem pazarolt többet 29 percnél, rögtön elvéve Nalbandian első két adogatását. Később sem adta alább, a második szettben például az összes szervagémjét megtámogatta legalább egy ásszal - csoda, hogy a dél-amerikai csak álmodozott egy brékről? A fogadhatatlan adogatások aránya is beszédes adat: Szafin 14-et, míg a 2002-es wimbledoni döntős csupán egyet ütött a mérkőzés folyamán.
"Sokkal könnyebb meccs volt, mint ahogy vártam. Azt hiszem, nem tudnék mindig ilyen jól játszani, magam is meglepődtem, milyen kitűnően ment a tenisz. Még a múlt héten is volt egy második fordulós, megérdemelt vereségem. Most meg hirtelen minden bejött" - hitetlenkedett a győztes. "Képtelen voltam beütni az első szerváimat, de általánosabban azt is mondhatom, hogy rosszul játszottam. Viszont amikor Szafin elkapja a fonalat, egyike a legjobbaknak" - adott világos magyarázatot a történtekre Nalbandian.
Zürichben a kevésbé esélyesnek tartott fél diadalmaskodott, Alicia Molik felülmúlta a wimbledoni bajnok Marija Sarapovát. A 17 éves orosz, 12 megnyert mecscsel a háta mögött, sorozatban harmadik tornagyőzelmére hajtott - előzőleg Szöulban és Tokióban lett a legjobb -, ám pályafutása során először döntőbeli vereséget szenvedett. Molik ugyanakkor karrierje harmadik trófeáját emelhette fel, legutóbb augusztusban, Stockholmban volt része hasonló élményben. Sarapovával egyébként eddig egyszer találkozott, az idén júniusban két sima szettben kikapott tőle.
Nem úgy most. Az első játszma elbukása után sem veszítette el a hidegvérét, így a következő kettő tulajdonképpen gond nélkül az övé lett. "Remek összecsapás volt, remélem, a jövőben sokszor lesz még részünk ilyesmiben. Most is azt tettem, amit egész héten, igyekeztem minél tovább megőrizni a nyugalmamat" - árulta el titkát az ausztrál játékos. "Kitűnően ment a játék egészen mostanáig. Sajnos ezúttal nem tudtam kihozni magamból a legjobbat, de nem bánkódom emiatt" - mondta Sarapova. Sportszerűségére jellemző, hogy meg sem említette vállsérülését, pedig az egy ízben ápolást is igényelt. ---- T ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik