Csoportelsők a lányok!

CS. G.CS. G.
Vágólapra másolva!
2003.04.24. 22:14
Címkék
Jó leírni: a mai, írek elleni mérkőzés eredményétől függetlenül a magyar lányok csoportelsők az estorili Fed-kupa zónaviadalon. Háromból három győzelem a Temesvári Andrea vezette válogatott mérlege, habár csütörtökön az első meccs után még akár izgulhattunk is a lengyelek ellen, hiszen Czink Melinda veszített a nyitányon.
"Hasonló stílusú, nagyon fiatal lány volt Melinda ellenfele, aki a jelen teniszét játszotta, azaz iszonyatosan gyorsan, lappal püfölte a labdát – elevenítette fel a történteket Temesvári. – Ennek ellenére Melindának négy vagy öt játékban is gémlabdája volt, azaz az első szett alakulhatott volna fordítva is, és akkor talán az ellenfélnek is megbillen az önbizalma. Így viszont a második játszmában még jobban ment Domachowskának.” Ezt követően azonban sok babér már nem termett a vetélytársaknak: "Mandula Petra meccsén egy pillanatra sem lehetett érezni, hogy sansza lenne a lengyelnek, bár Sakowicz sem volt könnyű ellenfél. Petra azonban összeszedetten teniszezett, azt hozta, amit vártunk tőle.” A mindent eldöntő párosban sem volt pardon, Temesvári szerint tökéletes összhangban teniszezett Gubacsi Zsófi és Mandula Petra, nem egyéniztek, sokat beszéltek egymással, igazi párként játszottak.A csoportelsőség egyébiránt jól fizethet, elvégre a többi gruppa élén csupa menő társaság fut be a papírforma szerint: a Schnyderrel, Casanovával, Gagliardival felálló svájciak, a Coetzer vezette dél-afrikaiak és a Maleevával felvonuló bolgárok. "Látszik, hogy az idei Fed-kupa számít a jövő évi olimpia miatt, ezért mindenki a legjobbjaival érkezett” – jelezte Temesvári, hogy a csoportmásodikok egyikével megvívandó szombati mérkőzésen sem lesz egyszerű kiharcolni a visszajutást a Világcsoportba.Egy kevésbé jó hír az óceán másik oldaláról: Sávolt Attila ugyan jól tartotta magát a houstoni viadal második körében, utóbb azonban a harmadik kiemelt James Blake diadalmaskodott.Végül a hét csúcstornájáról: Barcelonában némi meglepetésre a tizenhat között búcsúzott a Roland Garros-győztes, itt harmadikként kiemelt Albert Costa, aki simán kikapott az argentin Calleritől, és váratlan a másik öreg harcos, Corretja búcsúja is. Moyá kissé megszenvedett Hrbatyval, ám a harmadik szettben a jó ütemű ejtésekkel kivégezte ellenfelét. A többi nagyágyú sima sikerekkel került a negyeddöntőbe – Kuerten kivételével: ő már reggel továbbjutott, minthogy ellenfele, el-Ajnaui súlyos torok- és fülgyulladása miatt visszalépett. Fed-kupa, Euro-afrikai zóna, I.
csoport, Estoril
csoport, Estoril

D-csoport, 3. forduló: Magyarország– Lengyelország 2–1 (Czink Melinda– Domachowska 4:6, 2:6; Mandula Petra– Sakowicz 6:3, 6:1; Mandula Petra, Gubacsi Zsófia–Domachowska, Sakowicz 6:2, 6:2)

ATP-torna, Open Seat Godo 2003,
Barcelona (1 millió dollár, salak)

Nyolcaddöntő: Ferrero (spanyol, 1.)–Volandri (olasz) 6:4, 6:4; Moyá (spanyol, 2.)–Hrbaty (szlovák) 6:1, 6:7, 6:3; Calleri (argentin)–Costa (spanyol, 3.) 6:4, 6:2; Szafin (orosz, 4.)–Nieminen (finn) 6:3, 6:3; Kuerten (brazil, 7.)–el-Ajnaui (marokkói, 9.) játék nélkül; Robredo (spanyol, 12.)–Corretja (spanyol, 8.) 7:6, 6:7, 6:2; Gaudio (argentin, 10.)–Sánchez (spanyol) 7:5, 4:6, 6:1; Davigyenko (orosz)–Acasuso (argentin) 6:4, 6:3

ATP-torna, US Men’s Clay Court
Championships, Houston
(400 000 dollár, salak)

2. forduló: Blake (amerikai, 3.)–Sávolt Attila 6:2, 7:6; Roddick (amerikai, 2.)–Goldstein (amerikai) 7:5, 6:4; Meligeni (brazil)–Spadea (amerikai, 5.) 4:6, 7:6, 6:3; Mutis (francia)–Saretta (brazil) 6:2, 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik