Jászapáti Petra utazhat a vb-re (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A négy éremmel (egy arany, két ezüst, egy bronz) záruló drezdai világkupaverseny után a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott egy része hazautazott, ám akadtak olyanok, akik Dordrecht felé vették az irányt, hiszen péntektől vasárnapig a holland városban rendezik a világkupa-sorozat utolsó, hatodik állomását.

A dordrechti vk-viadalon induló magyarok névsora: Krueger John-Henry, Oláh Bence, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka, mellettük juniorjaink (Bontovics Balázs, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel és Somogyi Barbara) is lehetőséget kapnak az utolsó világkupaversenyen.

A drezdai vk-n eldőlt, hogy a női váltónk nem lehet ott a március 13. és 15. közötti szöuli világbajnokságon, mert azon csak a világranglista első nyolc helyezettje indulhat, ez egyszersmind azt is jelenti, hogy Dél-Koreában két női short trackesünk léphet a jégre.

„Jászapáti Petra és Lockett Deanna harcolta ki a világbajnoki indulás jogát” – mondta el Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője és menedzsere.

A Dordrechtben jégre lépők közül csak Krueger John-Henry utazhat a világbajnoksága – a fiatalabbik fivér szeptember végén szenvedett súlyos sérülést, amely után a januári debreceni Európa-bajnokságon tért vissza, így neki még szüksége van az újabb versenyre a vb előtt.

A szöuli világbajnokságra a férfiak közül Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Krueger Cole és Varnyú Alex utazik.