Újrakezdi a sífutást a norvégok olimpiai bajnoka

Vágólapra másolva!
2024.08.08. 08:56
A 2022-ben visszavonult négyszeres olimpiai bajnok norvég sífutó, Therese Johaug a jövő évi trondheimi világbajnokságon visszatér (Fotó: Getty Images)
A norvégok már visszavonult sokszoros olimpiai és világbajnok sífutója, Therese Johaug újrakezdi pályafutását médiajelentések szerint.

A 36 éves sportoló már a jövő év eleji trondheimi világbajnokságon indulhat, amelyet február 26. és március 9. között rendeznek.

„Butaság lenne, ha nem próbálnék meg versenyezni a világbajnoki címért. Jól kihasználtam az elmúlt két évet, most pedig az aranyról álmodom” – mondta Johaug az őt megszólaltató NRK televíziós csatornának.

A sífutó első olimpiai aranyát 2010-ben, váltóban érdemelte ki, majd 2022-ben három egyéni ötkarikás győzelmet ünnepelhetett. A 2014-es szocsi olimpián ezüst- és bronzérmet szerzett. A norvég ráadásul 14-szeres világbajnok is. 2016 októberében bejelentette, hogy doppingtesztje egy versenyen kívüli ellenőrzésen pozitívnak bizonyult az anabolikus szteroidok közé tartozó klosztebolra, amiért 18 hónapra eltiltották, és ezért ki kellett hagynia a 2018-as phjongcshangi olimpiát. Visszavonulását 2022-ben jelentette be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik