Rövid pályás gyorskorcsolya: Somodi Maja junior-világbajnok 1500 méteren

Vágólapra másolva!
2024.02.24. 18:42
Somodi Maja (Fotó: Facebook/Hunskate)
Somodi Maja aranyérmet nyert szombaton 1500 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók Gdanskban zajló junior-világbajnokságán.


A magyar felnőttválogatott alapembere a csütörtöki selejtezőből meglepetésre nem jutott tovább a leghosszabb távon, azonban szombat délelőtt mindkét reményfutamát megnyerve javított, így jutott a legjobb 25 versenyzőt felvonultató elődöntőbe.

A 19 éves Somodi továbbjutó helyen korcsolyázva ugyan elesett az elődöntőben, de szabálytalankodtak vele szemben, ezért a zsűri a fináléba juttatta, ott pedig remekül versenyezve mind a hét riválisát megelőzve diadalmaskodott. 

Végi Diána Laura a kisdöntőben szerepelt, ott másodikként célba érve tizedik lett összesítésben.

Az 500 méteres sprinttávon is Somodi szerepelt a legjobban a magyarok közül: a kisdöntőt megnyerve hatodikként zárt.

A váltók közül egyedül a női négyes jutott a vasárnapi fináléba: a férfikvartett a pénteki negyeddöntőben búcsúzott, míg a vegyes csapatot az elődöntőben szabálytalanság miatt kizárták, így kilencedik lett. A Schönborn Melinda, Somodi Maja, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura alkotta női staféta viszont a szombati elődöntőben a dél-koreai, a holland és a japán riválisát is megelőzve futamgyőztesként lépett a legjobb négy közé.

A lengyelországi viadalon vasárnap az 1000 méter küzdelmeit és a váltóversenyek döntőit rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik