Téli olimpia: Kékesi Márton nem megy biztonsági menetet

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.12. 10:00
null
Kékesi Márton nem megy biztonsági menetet (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
Az alpesi síelő Kékesi Márton elmondása szerint nem fog biztonsági menetet menni a pekingi olimpia vasárnapi óriás-műlesikló számában – írja az MTI.


A DVTK versenyzője – aki Tóth Zitával együtt vitte a magyar zászlót a múlt pénteki megnyitón – egy nappal a rajt előtt az MTI-nek elmondta, hogy már sikerült megszoknia a pályát, a havat, a körülményeket, ezért is bizakodó.

„A 61-es számmal fogok versenyezni, és elsődleges célom, hogy a rajtszámnál jobb helyen legyek az első futam után, aztán a másodikban ezt tovább javítsam. Szombat délelőtt volt egy szabad síelésem, és úgy érzem, abszolút nem nehéz a pálya. Jöttem már le ennél nehezebben is. Remélem, az élmezőnyhöz képest így is kisebb lesz a különbség, mintha nehezebb pályát kellene mennünk” – mondta Kékesi, aki négy éve Pjongcsangban ebben a számban a 42. volt.

„Az első futamra ugyan még nem fogom elengedni a lécet, azaz a legjobbakhoz képest körülbelül fél méterrel nagyobb íveket megyek majd, de nem szeretnék biztonsági menetet menni” – tette hozzá.

Kékesi jelezte azt is, hogy a szerdai műlesiklás jobban fekszik majd neki, ugyanis szlalomban jobb, mint óriás-műlesiklásban.

„Nagyon sokan szurkolnak nekem, ez motivál, erőt ad” – fogalmazott.

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik