Vancouver 2010: Pechstein fellebbezését elutasították, nem indulhat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.19. 06:57
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította Claudia Pechstein fellebbezését, így a doppingvétség miatt kétéves eltiltását töltő német gyorskorcsolyázó nem indulhat a vancouveri téli olimpián.

Az ötszörös olimpiai, hatszoros világbajnok német versenyzőt a sportág nemzetközi szövetsége (ISU) kétéves eltiltással sújtotta a nyáron annak nyomán, hogy vörösvértest-állománya kiugróan magas értéket mutatott több korábbi tesztelés alkalmával. Az ISU döntését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) november 25-én helybenhagyta, Pechstein azonban a svájci szövetségi bíróságnál fellebbezett. Ott első lépésben, decemberben csak arról döntöttek, hogy a sportoló megkísérelheti kiharcolni a vancouveri játékokon való részvételi jogot.

A 37 éves Pechstein ennek nyomán decemberben részt vett a Salt Lake City-ben rendezett világkupán, de 3000 méteren elért 13. helyével nem sikerült az előírt szintet teljesítenie. Januárban aztán megszületett a svájci szervezet végleges ítélete, amelyben helybenhagyták a német sztárra kirótt szankciót.

A gyorskorcsolyázó a doppingvétségét illetően mindvégig azzal érvelt, hogy az ő esetében nem különleges a vörösvértest-állomány jelentős ingadozása, illetve eljárási szabálytalanságokra is hivatkozott védekezésében.

A női gyorskorcsolyázók 500 méteres számára kedden kerül sor magyar idő szerint 22 órakor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik