Kopogjuk le...

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.10.10. 22:10
Fülig Jimmy egyik klasszikus hitvallása szerint ő nem hisz a babonákban, hiszen aki minden hétfő reggel hármat köp a bal válla fölött kelet...

Fülig Jimmy egyik klasszikus hitvallása szerint ő nem hisz a babonákban, hiszen aki minden hétfő reggel hármat köp a bal válla fölött kelet felé egy barna kavicsra azt úgysem érheti rontás. Én is hasonlóképpen felvilágosultan viszonyulok a kényszeres képzelgésekhez mint mindenki kedvenc tengerésze, ezért csakazértis leírom: hál'istennek nem sérült meg egy Tottenham-játékos sem az eddigi válogatott meccseken. De azért azon nyomban vágjunk is hozzá egy patkót egy fafejű malachoz lekopogás gyanánt... Egyébként ha testi sérülést nem is szenvedett egyik aranylábú fiunk sem, azért a horvát trojkánk kemény lelki sebeket gyűjthetett össze Pireuszban. Reméljük a grúzok tesznek nekik egy masszív szívességet és legyőzik Zeuszékat, hogy Nikóék a lettek megrakásával jegyet válthassanak a szláv EB-re, és így repdeső szívvel térjenek vissza a Lane-re. Bár a horvátoknak talán még legjobb másodikként is összejöhet az automatikus kvalifikáció. Meg aztán a pótselejtezőn sem lennének éppen esélytelenek. (Ha arra kerül a sor van rá egy ezresem, hogy összejön a szerb-horvát.)Fülig Jimmy egyik klasszikus hitvallása szerint ő nem hisz a babonákban, hiszen aki minden hétfő reggel hármat köp a bal válla fölött kelet felé egy barna kavicsra azt úgysem érheti rontás. Én is hasonlóképpen felvilágosultan viszonyulok a kényszeres képzelgésekhez mint mindenki kedvenc tengerésze, ezért csakazértis leírom: hál'istennek nem sérült meg egy Tottenham-játékos sem az eddigi válogatott meccseken. De azért azon nyomban vágjunk is hozzá egy patkót egy fafejű malachoz lekopogás gyanánt... Egyébként ha testi sérülést nem is szenvedett egyik aranylábú fiunk sem, azért a horvát trojkánk kemény lelki sebeket gyűjthetett össze Pireuszban. Reméljük a grúzok tesznek nekik egy masszív szívességet és legyőzik Zeuszékat, hogy Nikóék a lettek megrakásával jegyet válthassanak a szláv EB-re, és így repdeső szívvel térjenek vissza a Lane-re. Bár a horvátoknak talán még legjobb másodikként is összejöhet az automatikus kvalifikáció. Meg aztán a pótselejtezőn sem lennének éppen esélytelenek. (Ha arra kerül a sor van rá egy ezresem, hogy összejön a szerb-horvát.)

Keljünk át egy röpke pillanatra a legfeketébb kontinensre (védőoltások remélem rendben): Bassong és Assou-Ekotto Kamerunja és Pienaar Dél-Afrikája is sikeresen diszkvalifikálta magát a 2012-es Afrika-kupáról azzal, hogy Szenegál ill. Niger mögött végeztek a csoportjukban. Még így is lett volna esélyük legjobb másodikként, viszont Líbia és Szudán élelmesebbnek bizonyult (no, ez egy ízléstelen szóvicc volt). Egyébként utóbbi két országgal kapcsolatosan érdekesség, hogy Tripoli oroszlánjai most először mennek kadafiatlanul focizni, míg Kartúm krokodiljai most először lesznek délszudántalanok az Afrika-kupán. További érdekesség, hogy Kamerun és a DAK mellett Nigéria is szopóágra került - Drogba (hál'istennek!) és Tioté viszont ott lesz a gaboni-egyenlítői-guineai közös rendezésű AB-n az Elefántokkal. Mindenesetre örülhetünk, hogy nekünk nem lesznek hiányzóink január-februárban (legalábbis a torna miatt nem) - reméljük az afrikai Spurs-játékosok is túlteszik magukat a csalódáson. Ha esetleg leigazoljuk a télen Sambát a Rovers-től: nos, Kongó is lecsúszott a részvételről, szóval vele sem lenne probléma.

Európában már sikerélményben is volt része egy-két fiunknak. Pav győztes csapat tagjaként lötyögött 87 percet a Felvidéken - sőt az oroszoknak már csak elméletben van izgulnivalójuk, hiszen hazai pályán kellene botlaniuk Andorra ellen ahhoz, hogy esélyt adjanak Robbie Keane-éknek az előzésre (egyébként van rá egy ezresem, hogy az örmények nyernek Dublinban). Van der Vaart is kikocogott az EB-re Moldova egészen humánus legyőzésével - remélhetőleg a svéd bulimeccsen sem kell széthajtania magát. Ahogy arról már írtunk Modric, Niko és Charlie kicsit tökön szúrták magukat a görögországi 0-2-vel, de még messze nincs veszve semmi számukra. Kaboul és a szokásosnál jóval kevésbbé utálható francia válogatott Bosznia ellen játszik csoportdöntőt - Blanc csapatának jó az iksz is (van rá egy...).

Nagy-Britannia képviselőit figyelembe véve is vegyes a mérleg. Bale már korábban szembesült a szomorú ténnyel, hogy a wales-i csapat megintcsak lemarad az aktuális tornáról (extra szívás, hogy a VB-selejtező sorsolás idején a békasegge Feröer-szigetek alá süllyedtek a FIFA-ranglistán, és így a hatodik kalapban találták magukat - azóta bezzeg gyorsan legyaktak két top20 országot is tétmeccsen [Montenegró és Svájc], csak hát kicsit későn volt már az üdvösséghez). Bale higgadt góllal járult hozzá a 2-0-ás győzelemhez - ezúton is gratulálunk neki, és örömmel konstatáljuk a fokozatos önbizalom-növekedést. Az északírek és Skócia fiai között most nem találunk liliomfehér tagot, de Alanzinho emlékére jegyezzük meg, hogy a Tartan Army még nem mondott le a pótselejtezőről - bár oltári nagyot kellene alakítaniuk hozzá (spanyolverés idegenben...). Az angol válogatott két Spurs-játékossal kellett volna, hogy nekimenjen a podgoricai meccsnek - Parker mellett Walkert is a kezdőbe tette volna minden épeszű önjelölt szöv-kap. Capello viszont a középhátvéd Phil Jones-t játszatta Kyle helyén (volt is nagy hazai jövés-menés a jobb oldalon). Parker mindenesetre megtette a magáét, nem rajta múlt, hogy végül csak egy pontot szerzett a sápadtarcú sereg. Defoe viszont őszinte köszönetet mondhat Rooney-nak, hiszen amennyiben valamennyire formába(n) tudja magát hozni/tartani tavaszra úgy komoly esélye lesz, hogy kezdőként lépjen pályára az első csoportmeccsen (sőt, ha Rooney nem kap kegyelmet, akár az első kettőn). A keletre utazók közé még akár Lennon és Dawson is beverekedheti magát - legalábbis reméljük, hogy okot adnak majd az olasznak a fejtörésre.

Holnap a magyarok jelképesen még nagyon fontos győzelme mellett szurkoljunk egy kicsit a horvátok továbbjutásáért, és a többiek egészségéért is. Aztán kezdődhet a visszaszámlálás a newcastle-i kirándulásra!

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik