Ferenc Pápa FC az erőszak ellen: két kiállítás az első meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.14. 14:50
null
A „dél szentjei”, azaz a Papa Francisco kezdőcsapata (Fotó: Guardian)
Argentína legújabb futballcsapata, a Ferenc pápáról elnevezett Papa Francisco eredeti és legfőbb küldetése szerint az erőszakmentes élet igéjét hivatott hirdetni, a klub első hivatalos mérkőzésén mégis kiállítottak két játékost.

„A mi mottónk: nemet a huliganizmusra, nemet az erőszakra és az agresszióra” – mesélte büszkén egy interjúban Jorge Ramírez, a Papa Francisco alapító tagja és elnöke, Ferenc pápa elkötelezett rajongója. A klub hivatalosan 47 taggal indult, alapítása Ramírez házában zajlott, napokkal Jorge Mario Bergoglio pápává választása után. Ferenc pápa közismerten nagy futballrajongó, kedvenc csapata a San Lorenzo, a róla elnevezett klubhoz nincs személyes kötődése.

A vatikáni zászló színeiben pályára lépő félprofi együttes az argentin bajnoki rendszer alsóbb ágaiban kezdte meg szereplését, méghozzá egy 2–2-es döntetlennel a Trefules ellen. A klub mottójához azonban nem volt méltó a csapat, hiszen a mérkőzésen négyszer is villant a piros lap, ebből kettőt a „dél szentjei” kaptak.

„Nem könnyű a helyzetünk, hisz elő fog fordulni, hogy akaratlanul is ártunk másoknak a pályán. De a pápa argentin, ismer és megért minket” – nyilatkozta a klub középpályása, Fabian Gaddi.

Korábban az is felvetődött, hogy a csapatot Real Buenos Airesnek nevezik majd a Real Madrid előtt tisztelegve, de végül a pápai névválasztás és az erőszak felszámolásért folytatott misszió mellett döntöttek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik