Lehull a lepel: meleg futballista az angol válogatottban?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.07. 17:12
null
Köztük lenne? (Fotó: Action Images)
Ashley Cole „sajnálja”, de nem ő az angol labdarúgó-válogatott történetének első homoszexuális futballistája. De akkor ki? A pletykák szerint a The Sun a hét utolsó napján nyilvánosságra hozza.

 

A Twitteren Jimmy néven futó szabadúszó sportújságíró szerint Anglia legnagyobb példányszámban eladott napilapja, a The Sun vasárnapi számában a világ elé tárja az angol labdarúgó-válogatott első, nyíltan meleg labdarúgójának nevét. Az újságíró állítása szerint a szóban forgó játékos szerdán pályára lépett a Dánia ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen is. Ide kattintva megtekintheti Roy Hodgson szövetségi kapitány pályára küldött névsorát.

Persze könnyen benne lehet a pakliban, hogy Jimmy barátunk mindössze 15 perc hírnévre vágyott, mindenesetre a médiában és a közösségi oldalakon már beindult a találgatás, ki is lehet az.

Ashley Cole, a Chelsea hátvédje és a Southamptomban futballozó, a válogatottban szerdán debütáló Luke Shaw már cáfolta az irányukba célzott pletykákat.

„Sajnálom, ha csalódást kell okoznom, de én a lányokra bukom” – írta Twitterén Cole.

„Nyugi, emberek! Nem én vagyok az” – reagált – szintén a közösségi oldalon – Shaw.

Cole-t nem vágták földhöz a róla terjengő pletykák (Fotó: Action Images)
Cole-t nem vágták földhöz a róla terjengő pletykák (Fotó: Action Images)

A Premier League-ben jelenleg nincs nyíltan homoszexuális labdarúgó, az Aston Villa, a West Ham és az Everton korábbi német válogatott középpályása, Thomas Hitzlsperger a 2014-es év elején őszintén vallott szexuális beállítottságáról, ezzel ő lett az első ex-PL-futballista, aki felfedte másságát.

Többen arra is tippeltek, hogy a szerdán szintén pályára lépő női válogatott öltözőjéből érkezhet a „coming out”, de ott a csapatkapitány, Casey Stone már februárban felfedte titkát, így a tweet – ha valóban igaz – minden bizonnyal a férfi nemzeti együttesre utalt.

Vasárnap minden kiderül. Van tippje? Ne tartsa vissza, ossza meg velünk a hozzászólások között!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik