A Newcastle az angol bajnok - letartóztatásban! Az MU második

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.10. 10:15
null
A rendőrlovak sincsenek biztonságban a Newcastle szurkolói elől (Forrás: Daily Mail)
Az Egyesült Királyság belügyminisztériumának közleménye szerint az angol labdarúgóklubok közül toronymagasan a Newcastle United szurkolóit tartóztatták le a legtöbbször a 2012–2013-as szezon során. A szigetországi futball észak-keleti fellegvárának drukkereit 175 alkalommal állították elő a hatóságok, a toplista második helyére a Manchester United drukkerei kerültek.

 

A „szarkák” 175 letartóztatott szurkolója közül 114-nek erőszakos bűncselekmény miatt kellett a törvény előtt felelnie.

Idén áprilisban a Premier League elmúlt éveinek talán legemlékezetesebb szurkolói rendbontását hozta a 148. Tyne-Wear derbi, a Sunderland és a Newcastle összecsapását követően a szarkák szimpatizánsai saját városuk utcáin törtek-zúztak és gyújtogattak, a hatóságokkal is összecsaptak, egyikük ököllel ütötte egy szerencsétlen rendőrló fejét. Becsületére váljék, később egy nagy csomag kockacukorral kért bocsánatot a Sunderland tiszteletbeli szurkolójává fogadott négylábútól.

A Millwall-szurkolók egymást, no meg a rendőröket verték a Wembleyben (Forrás: Daily Mail)
A Millwall-szurkolók egymást, no meg a rendőröket verték a Wembleyben (Forrás: Daily Mail)

Az emlékezetes esetek közé tartozik az FA-kupa tavaszi elődöntője is, a Wigan és a Millwall Wembleyben rendezett meccsén utóbbi együttes szurkolói egymást verték és késelték véresre a lelátón.

A statisztikák szerint London legbűnösebb drukkerei a Chelsea sikeréért szorítanak, közülük 92 személyt vettek őrizetbe, a vizsgált időszakban az angol élvonalban jelenleg éllovas Arsenal 53 szurkolójának gyűlt meg a baja a végrehajtó hatalommal.

Az előző szezonban 4 százalékkal nőtt Angliában a futballhoz köthető letartóztatások száma, összesen 2456 ilyen esetet regisztráltak.


A 2012–2013-as szezon klubrangsora a letartóztatott szurkolók számát tekintve (Forrás: Daily Star)
1. Newcastle
175
2. Manchester United
145
3. Leeds United
101
4. Manchester City
95
5. Chelsea92
6.Nuneaton Town 87
7. Sunderland
71
8. West Ham United
67
9. Millwall
67
10. Wolverhampton
56

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik