Így kell harcolni az El-továbbjutásért: nem adnak vízumot az ellenfél legjobbjainak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.25. 11:00
null
Lesz változás a kezdőben: Akeem Latifu (álló sor, jobbról az első) és Sivert Heltne Nilsen (guggoló sor, jobbról a második) csak tévén nézheti a társakat (Fotó: hodd.no)
A kazah Aktobe nem csak a pályán taktikázik a norvég Hödd ellen: a vendégek két legjobbját nem engedik be az országba.

Mágnestábla, videózás, taktikai értekezlet, tolódás, letámadás, lescsapda, felfutó hátvédek, hamis kilences – hát persze! Ki az az amatőr, aki egy fontos Európa-liga-meccset ilyen avítt ostobaságokkal akar megnyerni? Hát nem a kazah bajnokság listavezetője, az Aktobe, annyi szent.

A (nagyon) kelet-európai(?) ország egyik élcsapata 0–1-ről fut neki a norvég Hödd elleni visszavágónak. Annyi előnye viszont máris van, hogy a vendégek két legjobb játékosa, Akeem Latifu és Sivert Heltne Nilsen – sajnos, sajnos, hogy-hogy nem – nem utazhatott el Kazahsztánba. Ugyanis nem kaptak vízumot. Hogy miért? A legvalószínűbb válasz, hogy azért mert: csak...

A hírt megdöbbenve vették tudomásul a norvég csapatnál, de persze érzik a turpisságot a dologban, ugyanis kerek perec elmondták, hogy semmilyen magyarázatot nem kaptak a nigériai védő (Latifu) és a norvég középpályás (mellesleg a Hödd vezetőedzőjének fia) beutazásának megtagadására.

„Nagyon sajnálatos, hogy a két legjobb játékosunk nélkül kell elutaznunk Kazahsztánba. Nem sokat tudok az ügyről mondani, de mindenki levonhatja a történtekből a saját következtetéseit. Később, a mérkőzés után majd mi is megtesszük ezt – nyilatkozta a csalódott tréner a norvég TV2 televíziónak. – Mit mondhatnék? Idejében benyújtottuk a vízumkérelmeket, és azt az információt kaptuk, hogy minden jól halad. Majd egyszer csak közölték, hogy a két játékosunk nem utazhat be az országba. Maguk mit gondolnának erről? Azért ez elég durva. Semmilyen magyarázatot nem kaptunk a vízumkérelem elutasításának okairól. Biztos tisztában vannak a saját focijukkal ott a kazah követségen."

A Hödd kapusa, Andreas Lie sem tudta megfejteni a diplomáciai rejtélyt...

„Ez persze csökkenti az esélyeinket. Két kulcsemberünkről van szó, akik mindenképp játszottak volna. Csak találgathatunk, hogy mi lehet a döntés hátterében. Persze vannak ötleteink, ám azt hiszem, okosabb, ha az elutazás előtt már semmit sem mondunk ebben az ügyben, ha épségben szeretnénk hazajutni."

Mi magunk is imádunk tanulni a különböző futballkultúráktól, ellesni az apró trükköket, finomságokat, így aztán kíváncsian várjuk, milyen csodákat rejt még a kazah taktikai repertoár?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik