Osztálykülönbség volt a két csapat között – nem az Alavés javára (Fotó: Getty Images)

 

Az 5–0-val záruló Almería (II.)–Deportivo Alavés találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az Alavés a 35. perctől – ekkor még csak 1–0-ra állt a meccs – emberhátrányban játszott Tomás Pina kiállítása miatt. A másodosztályban jelenleg harmadik helyen álló hazai csapatban a nigériai Umar Sadiq duplázott.

A Segunda Divisiónban 8. helyen álló Girona Fernández Valery duplájával verte meg 2–0-ra az élvonalban kilencedik Cádizt.

A korábban pályára lépő élvonalbeli csapatok közül a Valladolid is megszenvedett a harmadosztályú Pena Deportiva ellen, de hosszabbításban 4–1-re győzni tudott. Izgulhatott a Levante is, amely 1–1 után 11-esekkel búcsúztatta a másodosztályú Fuenlabradát.

A Sevilla is hosszabbításra kényszerült a szintén második ligás Leganés otthonában, de a ráadásban Lucas Ocampos remek indítással kilépett a védők közül a bal oldalon, és nyolc méterről, éles szögből megszerezte a meccs egyetlen gólját, amivel továbbjutottak a vendégek.

A később kezdődő Rayo Vallecano–Elche meccsen viszont a másodosztályú hazaiak 2–0-val kiverték a La Ligában szereplő vendéget.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Almería (II.)–Deportivo Alavés 5–0
Pena Deportiva (III.)–Valladolid 1–4 – hosszabbítás után
Girona (II.)–Cádiz 2–0
Fuenlabrada (II.)–Levante 1–1 – 11-esekkel 2–4
Leganés (II.)–Sevilla 0–1 – hosszabbítás után
Rayo Vallecano (II.)–Elche 2–0

A győztesek továbbjutottak.