Korrupciós ügyben nyomoznak Gerard Piqué után

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.31. 16:52
Fotó: Getty Images
A Barcelona korábbi Európa- és világbajnok védője, Gerard Piqué után is nyomoz a spanyol ügyészség, amely a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) korábbi elnökének, Luis Rubialesnek a korrupciós üzelmeit göngyölíti fel – írja a The Athletic.

 

A brit sportlap szerint az egykori futballista a Spanyol Szuperkupa Szaúd-Arábiába vitelében játszott fontos szerepet, és Kosmos cégén keresztül komoly pénzösszegeket is zsebre tett ezen megállapodásnak köszönhetően.

Mint ismeretes, az RFEF 2019-ben egyezett meg Szaúd-Arábiával arról, hogy a Spanyol Szuperkupa – amelyet ugyanabban az évben bővítettek ki – négyes döntőjét 2025-ig a közel-keleti királyságban rendezik majd meg. Az akkoriban Luis Rubiales által vezetett szervezet évi 40 millió eurót zsebelt be a szaúdiaktól, míg a felek között közvetítő Piqué (aki akkoriban még a Barcelona játékosa volt) Kosmos nevű cégén keresztül évi négymillió eurót kapott közvetítői díjként.

Az RFEF és Szaúd-Arábia közös szerződését 2021-ben további négy évre meghosszabbították, így jelen állás szerint 2029-ig ad otthont a közel-keleti ország a sorozat küzdelmeinek.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik