Ez nagyot szólna: Haaland szerződtetésével választatná újra magát a Barcelona elnöke

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 09:28
Erling Haaland szerződtetésével választatná újra magát az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta (Fotó: Getty Images)
Döbbenetes kampányfogással választatná újra magát a 2026-os tisztújításon a spanyol élvonalbeli FC Barcelona elnöke, Joan Laporta. A spanyol Diarío Sport szerint ugyanis az elöljáró Erling Haaland szerződtetésével érné el, hogy ismét megválasszák.

A sport.es talkshowjában, a The Possessionben a lap munkatársa, David Bernabéu Reveter arról beszélt, hogy az FC Barcelonát 2003 és 2010 között egyszer már vezető, az elnöki székbe 2021-ben visszatérő Joan Laporta azt tervezi, hogy 2026-os újraválasztása érdekében szerződteti a Manchester City norvég gólvágóját, Erling Haalandot.

Ismert, hogy a barcelonai klub nincs a legjobb anyagi helyzetben, de a folyamatos pénzügyi küzdelem mellett már készül a hosszú távú stratégia, melynek része Haaland is, akit a 2026–2027-es idény előtt szerződtetne az FC Barcelona – azért is, hogy Laporta elnökjelölti kampányát erősítse. Kitértek arra is, hogy Haaland menedzsere, Rafaela Pimenta nemrég Katalóniában találkozott az FC Barcelona sportigazgatójával, Decóval.

Mint elhangzott, az FC Barcelonánál bíznak benne, hogy 24 hónap múlva visszatérnek a pénzügyi stabilitás azon szintjére, amely lehetőséget ad számukra, hogy világsztárokat szerződtessenek, Haalandnak ugyanis jelenlegi szerződése alapján 175 millió euró a kivásárlási ára, ezt pedig a katalánoknál jobb anyagi helyzetben lévő klubok sem biztos, hogy könnyedén kifizetik.

Megjegyezzük, hogy Laporta elnöki kampányát segíti majd az is, hogy a tisztújítás évében, 2026-ban készül el a megújult Camp Nou.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik