Cancelo még 2-3 évet maradna Barcelonában, pedig karrierje is majdnem veszélybe került

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 16:39
Joao Cancelo szeretne még néhány évig Barcelonában maradni (Fotó: Getty Images)
Jól érzi magát a spanyol élvonalbeli FC Barcelonában a Manchester Citytől kölcsönvett portugál szélső védő, Joao Cancelo, aki a portugál RTP televíziónak arról beszélt, még 2-3 évet maradna Barcelonában, ugyanakkor a RAC1 rádiócsatorna arról számolt be, hogy a védő egyik rokonánál szívproblémákat találtak, most pedig őt is megvizsgálták, ugyanis ha örökletes betegségről van szó, lehet, hogy véget kell vetnie a pályafutásának.

„Nagyon szeretnék a Benficában játszani, de még két-három évig szeretnék Barcelonában maradni. A Benfica mellett a Barca a másik klub, amelyet mindig is kedveltem” – idézte a Marca Joao Cancelo RTP-nek adott interjúját, megjegyezve, hogy a katalánoknak legalább 40 millió eurót kell fizetniük a Manchester Citynek, hogy kölcsön után végleg megszerezzék a Guardioláéknál egyébként 2027-ig érvényes szerződéssel rendelkező Cancelo játékjogát.

A védőt Roberto Martínez természetesen meghívta a portugál válogatottba, de a keretbe sem került be az FC Barcelona Atlético Madrid elleni hétvégi rangadóján. A RAC1 arról írt, hogy a portugál labdarúgó orvosi javaslatra hagyta ki a „matracosok” elleni mérkőzést, ugyanis a közelmúltban Cancelo egyik rokonánál szívproblémákat észleltek, ezért őt is vizsgálatokra küldték, hogy kiderüljön, örökletes betegségről van-e szó, s ha számára kedvezőtlen eredmények születtek volna, nagy kockázatnak tette volna ki magát, akár az élete is veszélybe kerülhetett volna. Fabrizio Romano ugyanakkor most arról számolt be, a Barcelona orvosi stábja kizárta annak a lehetőségét, hogy Cancelo örökletes szívproblémával küzd, így folytathatja a labdarúgást.

Cancelo egyébként beszélt a Manchester Citytől való távozásáról is, ugyanis Pep Guardiola nagyon kevés lehetőséget adott neki, ezért előbb a Bayern Münchennek, majd a Barcelonának adták kölcsön.

„Nem haragszom Pep Guardiolára. Ő egy erős személyiség és én is az vagyok. Volt néhány dolog, amiben nem értettünk egyet, ezt elmondtuk egymásnak. Guardiola a világ legjobb edzője. Az élet pedig megy tovább, én boldog vagyok Barcelonában” – fogalmazott Cancelo.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik