La Liga: elfogyott a türelem, a Cádiz kirúgta edzőjét – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.20. 14:03
Sergio González, Cádiz, La LIga, menesztés
Sergio Gonzáleznek távoznia kellett (Fotó: Getty Images)
A csapat pocsék bajnoki szereplése miatt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Cádiz megvált edzőjétől, a korábbi kiváló spanyol válogatott középpályástól, Sergio Gonzáleztől.

A Cádiz legutóbbi három meccsét elveszítette a La Ligában, pénteken az Alavéstől szenvedett 1–0-s vereséget. A csapat utoljára tavaly szeptemberben tudott bajnokit nyerni, azóta teljes lejtmenetbe került Sergio González együttese, amely mostanra a 18., azaz a kieső helyek egyikére csúszott vissza a tabellán.

Látva a csapat vesszőfutását, a Cádiz vezetősége szombaton úgy határozott, megköszöni Sergio munkáját, és mással próbál szerencsét a folytatásban. Távoznak Sergio segítői, Diego Ribera másodedző és Sergio Dorado erőnléti edző is. A szakember már az Alavés elleni vereség után érezhette, hogy ennyi volt, rögtön a lefújás után ugyanis meglehetősen egyértelmű szavakkal utalt a távozására.

„Köszönöm a játékosaimnak ezt az időszakot. Tudtuk, hogy ez a meccs egy extra lehetőség, egy extra labda volt számunkra, éppen ezért nem esett jól, hogy el kellett fogadnunk a történteket” – fogalmazott Sergio.

A Cádiz arról egyelőre nem adott hírt, hogy ki lép majd a menesztett tréner helyére. 

SPANYOL LA LIGA
21. FORDULÓ
Alavés–Cádiz 1–0 (Rioja 51.)

SZOMBATON
14.00: Rayo Vallecano–Las Palmas (Tv: Spíler2)
16.15: Villarreal–Mallorca (Tv: Spíler2)
18.30: Valencia–Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)
21.00: Celta Vigo–Real Sociedad (Tv: Spíler2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik