Sevilla: Nyomulnak a játékosaimra – Mendilibar kiakadt a szaúdiakra

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.17. 14:26
null
José Luis Mendilibar (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Manchester City nyerte meg az Európai Szuperkupát, miután tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte a Sevillát. A szétlövésben kisebb meglepetésre alulmaradó spanyol csapat vezetőedzője, José Luis Mendilibar a meccs utáni sajtótájékoztatón kissé kiakadt, amikor az esetleges távozókról, jelen esetben Bunuról és Marcos Acunáról kérdezték.

„Szeptember elsejéig teljes a bizonytalanság. Soha nem tudni, mi történik holnap, nem tudod, ki fog idejönni és ki fog elmenni. (…) Az előző idényben volt egy kiváló játékosmagom, és akkor azt mondtam, hogy szeretném legalább őket megtartani. Ez a cél most lehetetlennek tűnik, mivel a játékosaimra vadászó klubok mindenhová beleütik az orrukat. Olyan ez, mintha minden oldalról zaklatnának engem” – kezdte mondandóját Mendilibar.

„A normalitás az, hogy a játékosok elmennek. Ezek a »kérők« még a klubokkal való megegyezés előtt tárgyalnak a játékosokkal, és meg is egyeznek velük, majd nevetséges összegeket, gyakorlatilag aprópénzt ajánlanak a klubnak. Konkrétan átverik a játékosokat, szóval nincs könnyű dolgunk. Ráadásul mindezt olyan játékosokkal csinálják, akiknek még két évig érvényes szerződésük van. Az ilyesmiért elvileg büntetés jár, de én ennek még semmi jelét nem láttam” – füstölgött a Sevilla mestere.

EURÓPAI SZUPERKUPA
MANCHESTER CITY (angol)–SEVILLA (spanyol) 1–1 (0–1)– 11-esekkel 5–4
Pireusz,
Karaiszkakisz Stadion.Vezette: Letexier (francia)
MANCHESTER CITY:
Ederson – Walker, Akanji, Aké, Gvardiol – Rodrigo, Kovacic – Palmer (J. Álvarez, 85.), Foden, Grealish – Haaland.Menedzser:Pep Guardiola
SEVILLA:Bunu – J. Navas (Gonzalo Montiel, 83.), Badé, Gudelj, Acuna – Jordán, Rakitic, Ó. Torres (Juanlu, 74.) – Ocampos, En-Nesziri (Rafa Mir, 90+2.), Lamela (Suso, 90+2.).Vezetőedző:José Luis Mendilibar
Gólszerző:Palmer (63.), ill. En-Nesziri (25.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik