Spanyolország: a szövetség együttműködik a hatóságokkal a Barcelona és a bírók ügyében

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 13:43
null
Az RFEF új intézkedéseket foganatosít és együttműködéséről biztosította a hatóságokat (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, botrány robbant ki Spanyolországban, ugyanis bizonyíték van arra, hogy a Barcelona (a legújabb információk szerint) 2003 és 2018 között jelentős összegeket utalt át a katalán játékvezetői testület alelnökének, José María Enríquez Negreirának.


A legújabb fejlemények szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elhatárolódik José María Enríquez Negreirától, akinek 2018-as távozása óta megújult a szervezet vezetősége. „A jelenlegi vezetőség érkezésével megújult a játékvezetői testület (CTA), a korábbi vezetőket elbocsátották, akik között volt Enríquez Negreira is.”

A szövetség azt is bejelentette, hogy a testület tagjai a jövőben minden idény előtt aláírnak egy nyilatkozatot, melyben elismerik, hogy nem áll fenn összeférhetetlenség a tag és más iparági szereplő között. A szövetség meghozza a szükséges változásokat a törvény keretein belül, valamint együttműködéséről biztosította a hatóságokat, az elindított belső vizsgálat során pedig kéréseket intéznek a játékvezetői testület tagjaihoz és a barcelonai klubvezetőkhöz.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik