Orbán Viktor részvétét fejezte ki Florentino Péreznek Amancio halála miatt

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 17:12
null
Amancio Amaro egykori csapattársa, Pirri társaságában Puskás Ferenc szobrának felavatásakor, a Pancho Aréna átadóján (Fotó: pfla.hu, 2014)
Orbán Viktor levélben nyilvánította ki részvétét a Real Madrid elnökének, Florentino Péreznek Amancio Amaro halála miatt. A miniszterelnök levelét az általa alapított Puskás Akadémia honlapja közölte.

 

Mint levelében Orbán Viktor írta, a magyar futballrajongók mindig hálásan fognak gondolni arra az őszinte tiszteletre és szeretetre, amellyel Amancio Amaro egykori csapat- és csatártársáról, Puskás Ferencről beszélt.

„Meggyőződésem, hogy ma is példaként állítható a fiatalok elé emberi nagysága és lenyűgöző pályafutása, amely során kilenc alkalommal lett bajnok, kétszer pedig a La Liga legjobb góllövője, miközben nemcsak a Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyerte meg a Real Madrid világklasszis szélsőjeként, de az Európa-bajnokságot is a spanyol válogatottal. Igazi úriember volt, a labdarúgás nagykövete, akinek mi, magyarok még azt is meg tudtuk bocsátani, hogy az 1964-es Európa-bajnokságon az ő góljával kaptunk ki az elődöntőben.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

A Puskás Akadémia és a magyar futballrajongók nevében kérem, fogadja együttérzésemet” – írta Florentino Péreznek küldött levelében Orbán Viktor.

Puskás Ferenc korábbi csapattársának haláláról kedd reggel adott hírt klubja. Pályafutásáról ide kattintva olvashat bővebben.

Orbán Viktor levele Florentino Péreznek (Fotó: Puskás Akadémia)
Orbán Viktor levele Florentino Péreznek (Fotó: Puskás Akadémia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik