Brazília: a szövetség elnöke Ancelottit akarja kapitánynak – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 15:42
null
Carlo Ancelottit szeretnék brazil szövetségi kapitánynak (Fotó: Getty Images)
Az ESPN brazil kiadásának értesülései szerint a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnöke Carlo Ancelottit, a jelenleg a marokkói klubvilágbajnokságon szereplő spanyol Real Madrid vezetőedzőjét szeretné szövetségi kapitánynak.

A korábban többek között a hazájában a Juventust, az AC Milant és a Napolit, a francia Paris Saint-Germaint, a német Bayern Münchent és az angol Chelsea-t is irányító, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Ancelottival kapcsolatos értesüléseit az ESPN nem erősítette meg, hiszen az olasznak 2024-ig szóló szerződése van a spanyol fővárosiakkal.

Ugyanakkor Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke már keresi a katari vb után az edzősködéstől visszavonuló Tite utódját, s olyan szövetségi kapitányt szeretne, aki a 2026-os világbajnokságig vezeti a nemzeti csapatot. Mint írják: ebbe a koncepcióba illeszkedik az olasz szakember.

A lap megjegyzi, a Real Madrid brazil játékosai – Éder Militao, Vinícius Júnior és Rodrygo – már tudják, hogy Ancelotti távozik a klubtól és bíznak benne, hogy az ötszörös világbajnok szövetségi kapitánya lesz.

Az olasz szakembert egyébként már korábban is kérdezték a brazíliai pozícióról, s 2022 végén úgy nyilatkozott, nem tervezi elhagyni a Real Madridot. Ellenben az ESPN forrásai úgy tudják, a szövetség még mindig kapcsolatban van Ancelottival, aki továbbra is elutasítja a felkérést.

A vezetőedzőt a marokkói klubvilágbajnokság döntője előtti sajtótájékoztatón is kérdezték az esetleges brazil kapitányi posztról: „Nem tudom, mit mondjak. 2024-ig szól a szerződésem, szóval tényleg nem tudom” – fogalmazott.

Márciusban egyébként lesznek hivatalos válogatott játéknapok, s a hírek szerint ekkor a brazil felnőttválogatottat az U20-asok szövetségi edzője, Ramon Menezes irányíthatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik