Barcelona: nyilvános Neymar szerződése, ennyi a fizetése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.11. 13:01
null
Neymar szerződését eddig sikerült titokban tartani (Fotó: Action Images)
A sztárfutballisták szerződését kiszivárogtató Football Leaks ismét nagyot „durrantott”, nyilvánosságra hozta Neymar barcelonai megállapodásának részleteit. A brazil kiválóság nettó alapfizetése sokkal kevesebb, mint amire bárki is számított, a kontraktusban szereplő prémiumrendszerről azonban a legtöbb futballista csak álmodik.

 

A 24 esztendős klasszis 2013-ban ötéves szerződést kötött a Barcelonával, aláírási pénzként 8.2 millió eurót (több mint 2.5 milliárd forintot) kapott. A megállapodást a klub korábbi és jelenlegi elnöke, Sandro Rosell és Josep Maria Bartomeu is szignózta.

Neymar alapfizetése nettó ötmillió euró – ami nagyon kevés a kvalitásaihoz képest –, bizonyos feltételek teljesülése esetén azonban az öt év alatt 49.5 millió eurós bónusz ütheti a markát. Sőt, üti is, mivel a szerződés értelmében a brazil támadó akkor is megkapja a teljes prémiumát, ha a teljesítménye alapján nem szolgálna rá, viszont 2018-ig a klub játékosa marad.

A szerződésben az alábbi kritériumok szerepelnek:

– Ha Neymar egy szezonon belül a mérkőzések 60 százalékában pályára lép – és ezeken a meccseken legalább 45 percet a pályán tölt –, több mint egymillió eurós (312 millió forintos) prémiumra jogosult.

– Minden alkalommal, amikor a Barcelona a bajnokság első három helyén végez, Neymar 637 500 eurót kap.

– Minden alkalommal, amikor a Barcelona bejut a BL csoportkörébe, a játékos 425 ezer eurós juttatásban részesül.

– A bajnoki címért 637 500, míg a Király-kupa és a Bajnokok Ligája megnyeréséért egyaránt 850 ezer eurós prémium jár. Ha a Barcelona a két kupasorozatot nyeri meg, akkor Neymar több mint 1 millió eurót kap, triplázás esetén pedig 1.7 milliót. A futballista ugyanakkor nem kapja meg a teljes prémiumot, ha nem lép pályára legalább a meccsek felén.

– Az Aranylabda elhódításáért Neymar 425 ezer eurót kapna.

– Annak érdekében, hogy minél hamarabb és minél könnyebben beilleszkedjen a helyi társadalomba, a futballistának kötelező (!) katalánul tanulnia.

A szerződés utolsó pontjában leírják, ami nyílt titok a közvélemény előtt: Neymar kivásárlási ára 193 millió euró.

Fontos azonban megemlíteni, hogy a Paris Saint-Germain és a Real Madrid kívánságlistáján is szereplő futballista jelenleg szerződéshosszabbítási tárgyalásokat folytat a Barcelonával, és ha a tárgyalások eredményre vezetnek, a megállapodás néhány pontja módosulhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik