Atlético Madrid: Ardának túl sok a futás, távozna – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.27. 09:32
„A kevesebb néha több” – ezt vallja Arda Turan, az Atlético Madrid török középpályása is, aki a spanyol Marca információi szerint nemcsak azért akarja elhagyni a klubját, mert máshol többet kereshetne, hanem azért is, mert Diego Simeone csapatának játéka túl sok futást igényel, és elege van ebből.

A török labdarúgó ügynöke a napokban csúnyán összeveszett a klub elöljáróival, amiért Adra Turan telefonon kért bocsánatot, de ő maga is megerősítette, hogy távozni szeretne az Atléticótól. Azt is elmondta, amit az ügynöke nem: túlságosan megerőltető számára a csapat játékstílusa, amely rengeteg futást követel, mert a támadás mellett a védekezésben is fontos szerepet szán a támadóknak.

A Marca kiemeli, Arda Turan sok mérkőzésről hiányzott kisebb sérülések miatt, köztük olyan fontos találkozóról is, mint a 2014-es BL-döntő. A lap gyanítja, a túlterheltség okozhatta ezeket a kihagyásokat.

A spanyol lap úgy tudja, az elnökség megértette Arda Turant, de elmondta neki, csak akkor válik meg tőle, ha valaki kifizeti a 41 millió eurós kivásárlási árát. Korábbi hírek szerint a Barcelona készen áll arra, hogy „kimenekítse” a 2017-ig szóló szerződéssel az Atléticóhoz kötött törököt Madridból, de a Chelsea is megadná érte ezt az összeget. Igaz, a londoniaknál legalább annyi védőmunkát kapna, mint mostani klubjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik