Barcelona: nem szeretnék, ha a FIFA lecsapna a Real Madridra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 17:36
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke nem szeretné, ha az ő klubjához hasonlóan másokat is megbüntetnének a fiatal játékosok nem előírásszerű szerződtetése miatt. Jobban örülne, ha a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) inkább megváltoztatná a vonatkozó átigazolási szabályokat.

Bartomeu azt követően nyilatkozta – egyebek mellett – ezt a RAC1 katalán rádiónak, hogy a Barcelonát hasonló ügyben súlyos büntetéssel sújtó FIFA a nagy rivális Real Madrid háza táján is vizsgálódni kezdett 18 éven aluli játékosok szabálytalan szerződtetésének gyanújával.a nagy rivális Real Madrid háza táján is vizsgálódni kezdett 18 éven aluli játékosok szabálytalan szerződtetésének gyanújával.

„Nem szeretném, ha más klubokat is megbüntetnének, inkább arra lenne szükség, hogy a FIFA módosítson a szabályozásán, és (Sepp) Blatter engedné a témát megvitatni – mondta Bartomeu. – Hogy Butraguenóék (Emilio Butragueno, a Real Madrid sportigazgatója – A. szerk.) a szabályoknak megfelelően jártak-e el? Nem tudom, minden klubnak megvan a saját játékospolitikája. Korábban egy fiatalkorú játékos felügyeletéhez elég volt egy felnőtt, most az kell a szerződtetéséhez, hogy az apjával és az anyjával együtt érkezzen és éljen. Ezen változtatni kell. Ez a FIFA feladata. Nem tisztességes, hogy a sportágak közül egyedül a futballban van ilyen megkötés.”

Az interjúban Bartomeu nehezményezte, hogy miközben Katalóniában több ezer futballpalánta lehetne érintett hasonló ügyben, a Barcánál csupán öt ilyen fiatal akad, és az egyikkel, Li Szung Vu-val kapcsolatban tett névtelen bejelentés ilyen súlyos büntetést eredményezhetett.

„Történelme során klubunk számtalan igazságtalanságnak esett áldozatul, ez egy újabb ilyen eset. Nyilvánvaló, hogy más kluboknál is előfordult hasonló, Ángel María Villar, a spanyol szövetség elnöke meg is erősített ebben a hitemben” – tette hozzá Bartomeu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik