Barca: Nem Fabregast vagy Xavit fogom pótolni - Rakitic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.30. 22:35
A vb-nyolcaddöntők árnyékában a világsajtót kevésbé kavarta fel Ivan Rakitic barcelonai székfoglalója, ami normál esetben a nyári uborkaszezonban álló nap vezető hír lenne. A Sevillától érkező horvát középpályás szerint ő nem Xavi Hernández vagy Cesc Fabregas pótlására érkezett.

„Nem azért jöttem a Barcelonához, hogy Xavit vagy Fabregast pótoljam – mondta Rakitic a katalánok két klasszisáról, akik közül Fabregas már a vb előtt elfogadta a Chelsea ajánlatát, míg Xavi távozása napirenden van. – Két világklasszisról van szó, de én Rakitic vagyok. Saját magamat akarom adni, méghozzá a legjobbamat, ezért dolgozom majd maximális erőbedobással. De közben mindig is az leszek, aki vagyok, Ivan Rakitic.”Rakitic a katalánok két klasszisáról, akik közül Fabregas már a vb előtt elfogadta a Chelsea ajánlatát, míg Xavi távozása napirenden van. – Két világklasszisról van szó, de én Rakitic vagyok. Saját magamat akarom adni, méghozzá a legjobbamat, ezért dolgozom majd maximális erőbedobással. De közben mindig is az leszek, aki vagyok, Ivan Rakitic.”

Az öntudatos középpályás saját bevallása szerint a sevillai búcsú érzelmileg a vártnál sokkal nehezebbre sikerült.

„Sohasem gondoltam volna, hogy ilyen fájdalmas lesz majd a sevillai búcsú. Bár ez nem is igazi búcsú, hiszen később találkozunk, mert visszatérek Sevillába, ahol élek.”

Rakitic kedden esik át a hivatalos orvosi vizsgálatokon, majd Josep Maria Bartomeu klubelnök és Andoni Zubizarreta sportigazgató társaságban aláírja szerződését, és részt vesz a hivatalos sajtóbemutatón.

„Ezzel a klubbal nagy tetteket lehet véghezvinni. Valóban voltak ajánlataim máshonnan, de a barcelonai tárgyalásokban az érzelmeim is erősen közrejátszottak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik