Barcelona: A legvégsőkig kitartunk Martino mellett - Puyol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.14. 14:17
Szimpatikusan foglalt állást az edzőkérdésben Carles Puyol, a Barcelona labdarúgócsapatának gyakran sérüléssel bajlódó, a szezon végén távozó csapatkapitánya. A kemény védő szerint a rossz eredmények miatti felelősség közös, nem lehet mindent az edző nyakába varrni.

„Még van egy év a szerződéséből, bízunk benne, hogy kitölti. Ha ő és a klub közösen erre az elhatározásra jut, akkor sok sikert kívánok neki a folytatásra, szerintem ő egy jó edző – mondta a legutóbb március elején pályára lépő, a szezonban eddig öt bajnokin és az BL-találkozón szerephez jutó Puyol. – A legvégsőkig kitartunk mellette, mert ő is kitart mellettünk. Mi egy csapat vagyunk, a felelősségünk is közös. Nem kell külön felelőst keresni. Az edzőt persze mindig könnyebb támadni, mint a huszonöt játékost, de tisztában vagyunk azzal, hogy mindannyian hibáztunk.” Puyol. – A legvégsőkig kitartunk mellette, mert ő is kitart mellettünk. Mi egy csapat vagyunk, a felelősségünk is közös. Nem kell külön felelőst keresni. Az edzőt persze mindig könnyebb támadni, mint a huszonöt játékost, de tisztában vagyunk azzal, hogy mindannyian hibáztunk.”

Mint arról a mai nap folyamán már beszámoltunk: a katalán sajtó ismét megszellőztette a szezon végi edzőváltás lehetőségét, legvalószínűbb alternatívaként Jürgen Kloppot emlegetik jelenleg.

Az olvasói kérdésekre válaszoló Puyol védelmébe vette még Lionel Messit is, aki BL-búcsú és a granadai bajnoki vereséget követően honfitársához hasonlóan ugyancsak a kritikák kereszttűzébe került. Saját jövőjét illetően viszont újfent megerősítette – a Barca védelméből szakmailag is nagyon hiányzik, de hozzá hasonló, csupa szív mentalitású játékost sem nagyon találunk a keretben –, hogy csak akkor maradna, ha valóban segítséget jelentene, és képes lenne a saját maga által elvárt színvonalon teljesíteni. Márpedig a gyakori sérülések miatt még egy szezont változatlanul nem akar vállalni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik