Real: plusz két év, közel a hosszabbítás Benzemával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 13:09
Miután mindkét fél hajlik a megegyezésre, nagy valószínűség szerint különösebb akadálya nem lesz annak, hogy Karim Benzema és a Real Madrid már a közeljövőben két évvel meghosszabbítsa a francia labdarúgó 2016. júniusában lejáró szerződését.
A gólerős Benzema kihagyhatatlan lett a Real Madridból (Fotó: Reuters)
A gólerős Benzema kihagyhatatlan lett a Real Madridból (Fotó: Reuters)

 

A 26 éves center 2009-ben 35 millió euróért igazolt Lyonból a spanyol fővárosba – a transfermarkt.de az értékét most is hasonló összegre írja –, ahol váltakozó sikerrel folytatott küzdelmet a kezdőcsapatba való bekerülésért – Gonzalo Higuaín volt a posztriválisa –, majd a végül megkapott bizalom meghálásáért.

BENZEMA A REAL MADRIDBAN
2009–2010: 27 bajnoki – 8 gól – 5 gólpassz
2010–2011: 33 bajnoki – 15 gól – 6 gólpassz
2011–2012: 34 bajnoki – 21 gól – 11 gólpassz
2012–2013: 30 bajnoki – 12 gól – 13 gólpassz

Az argentin légiós tavaly nyári távozását követően a francia támadó egyedüli rutinos center maradt a madridi keretben, de a szurkolók nem voltak meggyőződve arról, hogy képes Real-szinten teljesíteni, megfelel-e az igen magas elvárásoknak. Sőt nemegyszer a lelátón ülők céltáblájává vált.

A kezdeti nehézségek (kilenc bajnoki, két gól) után azonban elkapta a fonalat, és edzői (Carlo Ancelotti, valamint a honfitárs, Zinedine Zidane) maximális bizalmát és támogatását élvezve kihagyhatatlan húzóemberré vált. A bajnokságban 26 meccsen 15 gólt szerzett és van hat gólpassza, a BL-ben hat meccsen 4+5 a mérlege. Az idei esztendőt tekintve jelenleg ő számít házi gólkirálynak.

A Realnál ezek után már nem keresnek gőzerővel klasszikus „kilencest”, inkább arra koncentrálnak, hogy Benzemával megegyezzenek, és megtartsák értékeiket, mielőtt késő nem lesz. (Az Arsenal az elmúlt átigazolási időszakokban élénken érdeklődött utána.) A klubvezetők idejében jelezték szándékukat arról, hogy már most szeretnének hosszabbítani, így megkezdődtek a tárgyalások a játékos érdekeit képviselő menedzserrel, Karim Djazirivel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik