Spanyolország: a brazilok küzdenek Diego Costáért

Vágólapra másolva!
2013.10.15. 12:02
A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) hivatalos levélben figyelmeztette a spanyol sportági szövetséget (RFEF), hogy Diego Costa már két hivatalos mérkőzésen is pályára lépett a selecaóban, így ragaszkodik ahhoz, hogy az Atlético Madrid támadója a jövőben is a dél-amerikai válogatott nemzeti csapatát erősítse.

Mint ismert, a 25 esztendős támadó Brazíliában született, de már korábban tudatta az RFEF illetékeseivel, hogy a selecciónban képzeli el a jövőjét, ehhez azonban még a brazil szövetségnek is lesz egy-két szava.Mint ismert, a 25 esztendős támadó Brazíliában született, de már korábban tudatta az RFEF illetékeseivel, hogy a selecciónban képzeli el a jövőjét, ehhez azonban még a brazil szövetségnek is lesz egy-két szava.

Az üggyel kapcsolatos legfrissebb fejlemény, hogy a dél-amerikai szervezet hivatalos levélben emlékeztette a spanyolokat, Diego Costa két meccsen már magára öltötte a brazil válogatott címeres mezét, és ragaszkodnak hozzá, hogy a jövőben is hazája nemzeti csapatát erősítse, sőt, az sincs kizárva, hogy meghívót kap Luiz Felipe Scolaritól a novemberi, Honduras elleni felkészülési mérkőzésre.

Ha a két tagszövetség nem jut dűlőre egymással, akkor a FIFA kezébe kerül a játékos sorsa, aki addig egyik válogatottban sem léphet pályára. Diego Costa egyébként – a beszámolók szerint – ezen a héten ismét tárgyalóasztalhoz ül a spanyol elöljárókkal.

A grúzok elleni, kedd esti világbajnoki selejtezőre készülő spanyolok szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ebben a selejtezősorozatban (a hét meccsből) négyszer is kínlódtak, de a sorsdöntő meccseken jól játszottak, valamint reményét fejezte ki, hogy a vb-n sokkal nyíltabban fognak futballozni a csapatok. A szakember nem zárta ki, hogy ismét változás lesz kapusposzton, tehát a fehéroroszok ellen bizalmat kapó Víctor Valdés helyén Pepe Reina vagy Iker Casillas is lehetőséget kaphat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik