Barca: Martino megmagyarázta Messi lecserélését

Vágólapra másolva!
2013.08.19. 09:53
Gerardo Martino, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona vezetőedzője a Levante elleni 7–0-s sikerrel mutatkozott be a katalánok kispadján, és az argentin szakember elmondta, fontosnak tartja, hogy az ehhez hasonló meccseken Lionel Messi pihenőt kapjon, mivel hosszú idény vár rá.

„Ez volt az első hivatalos mérkőzésem, ám a Gamper-kupán már túlestem az izgatottságon, hogy ebben a stadionban kell irányítanom a csapatot. Egy kicsit azért feszült voltam, mivel most kezdtük a bajnokságot, de már nyugodt vagyok" – nyilatkozta Gerardo Martino a találkozó után.

„Leóról már beszéltünk, az idény nagyon hosszú lesz, és rengeteg meccsen kell majd játszania. Ha négy mérkőzésen is le tudom hozni a pályáról, az már majdnem felér egy teljes meccsnyi pihenővel. Mivel Messi intelligens ember, nem volt nehéz megegyezni ebben a dologban. Egy szoros találkozón se én, se senki más nem cserélné le Leót. Egyetlen ekkora őrült sincs a világon, de ezen az összecsapáson, amely gyorsan eldőlt, fontos volt beosztani az erőforrásokat, és figyelni a fizikai állapotra" – tette hozzá a nyáron kinevezett szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik