Barcelona: „Ezt a kinevezést alaposan meg kell magyarázni"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.23. 13:12
null
Gerardo Martino hétfőn még nem akart nyilatkozni <br />az argentin újságíróknak (Fotó: Action Images)
Mint arról beszámoltunk, Gerardo Martino lett a Barcelona labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Rögtönzött spanyolországi reakciók az argentin tréner keddi kinevezésével kapcsolatban.

A barcelonai Sport úgy véli, hogy Sandro Rosell klubelnöknek „alaposan meg kell magyaráznia ezt a kinevezést, amely némi kockázatot rejt magában”. A lap szerint a döntés mindenesetre jól illusztrálja azt a hatalmas befolyást, amire Lionel Messi szert tett teljesítményével, góljaival.

A madridi AS kicsit epésen megjegyzi, hogy a kinevezés „jó hír Messinek, akinek elég nehéz nyara van” az őt ért adóelkerülési vádak miatt.

„Martino majdnem minden meccset meg fog nyerni a Barcával – idézi a Marca José Yudicát, aki a nyolcvanas években dolgozott edzőként az argentin Newell’s Old Boysnál, akkoriban, amikor Martino játékoskarrierje még javában tartott. – Elképzelhetetlen, hogy ne legyen sikeres azzal a csapattal. Általában nagyon keményen dolgozik, a jó futball elkötelezettje.”

A nemzetközi sajtó idézi a két barcelonai sportlap rögtönzött online közvélemény-kutatásának éppen aktuális állását: ezek szerint az El Mundo Deportivo olvasóinak 60 százaléka egyetért Martino kinevezésével, ugyanez az arány a Sportnál 47 százalékos – e lap olvasóinak enyhe többsége szívesebben látta volna Luis Enriquét a Barca kispadján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik