Málaga: Pellegrini a szezon végén távozik - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.22. 15:42
null
Pellegrini sportszakmai okokból távozik a Málagától (Fotó: Action Images)
Manuel Pellegrini, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Málaga vezetőedzője bejelentette, hogy a 2012–2013-as szezon végén távozik az együttestől.

 

„A szezon végén én és az edzői stábom elhagyjuk Málagát. A döntésemnek nem pénzügyi, hanem sportszakmai okai vannak" – idézi Pellegrinit a Marca.

A spanyol lapok már hetek óta cikkeztek arról, hogy a chilei edző elhagyja Spanyolországot, és a következő szezonban már az angol Manchester City kispadjára ül le, Pellegrini azonban elmondta: még nem tárgyalt más csapatokkal, így ezek a hírek alaptalanok.

„Meg kell cáfolnom a híreket, miszerint már aláírtam, és én vagyok a Manchester City új menedzsere. Nagyon jólesik, hogy Európa élcsapatai érdeklődnek irántam, de még nem tárgyaltam senkivel a folytatást illetően. A következő hetekben már tisztábban fogok látni remélhetőleg" – tette hozzá a chilei szakember.

Pellegrini 2010 novemberében vette át a spanyol együttes irányítását, edzősködése alatt a csapat történelme legjobb szereplésével negyedik lett a 2011–2012-es szezonban, és hatalmas meglepetésre a 2012–2013-as idényben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig menetelt. A szakember előtte 2004 és 2009 között a Villarrealt irányította, és története során először a BL-ig vezette a „sárga tengeralattjárót", 2006-ban az Arsenal ellen búcsúztak az elődöntőben. 2009 júniusában a Real Madrid kispadjára ült le, de csak egy évadot élt meg a királyi gárdánál.

A Málaga két fordulóval a vége előtt hatodik a Primera Divisiónban, ugyanakkor a gárda tét nélkül lép már pályára, ugyanis az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében, tartozások és adóhátralék miatt nem indulhat a következő szezonban a nemzetközi kupákban (a legutóbbi döntéssel csak a feltételes egy évet törölték), a CAS még június elején tárgyalja az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik